ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

"Β.Πούτιν & Σ.Σοιγκού απειλούν με ολοκαύτωμα την Βρετανία: Χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου θα εκληφθεί ως πυρηνική επίθεση κατά της Ρωσίας! (vid)

 

 Ο Β.Πούτιν προλογίζει την κήρυξη νέου «Πατριωτικού Πολέμου»: "Γερμανικά  άρματα μάχης και φασισμός βρίσκονται και πάλι στα σύνορά μας" (vid) -  WarNews247

 

“Η παράδοση και η χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, θα εκληφθεί ως επίθεση εναντίον της Ρωσίας με ένα όπλο που έχει “πυρηνική συνιστώσα” τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν προειδοποιώντας την Βρετανία να μην διαβεί τον Ρουβίκωνα.

 

Πιο αναλυτικά, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε την Βρετανία να μην προμηθεύσει την Ουκρανία με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου.

«Σήμερα έγινε γνωστό ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω του Αναπληρωτή Επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της χώρας, ανακοίνωσε όχι μόνο την προμήθεια αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, αλλά και οβίδες με απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Φαίνεται ότι η Δύση αποφάσισε πραγματικά να πολεμήσει τη Ρωσία στον τελευταίο Ουκρανό όχι με λόγια, αλλά με πράξεις

Η Ρωσία θα αναγκαστεί να αντιδράσει μόλις η συλλογική Δύση αρχίσει να χρησιμοποιεί όπλα με πυρηνική συνιστώσα».

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, εάν όλα αυτά αποδειχθούν αληθινά, τότε η Ρωσία θα αναγκαστεί να απαντήσει ανάλογα.

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σ.Σοιγκού δήλωσε:

“Xρησιμοποίησαν αυτά τα πυρομαχικά στο Κόσοβο, στη Σερβία, βομβάρδισαν ειρηνικές πόλεις και κατέστρεψαν γέφυρες χωρίς κυρώσεις από τον ΟΗΕ.

Μετά υπήρξαν συνέπειες. Προκλήθηκαν σοβαρές αρρώστιες.

Αυτό μας οδηγεί σε σοβαρές σκέψεις για την συνέχεια του πολέμου και πώς μπορούμε να απαντήσουμε.

Αν αυτό συμβεί, απομένουν όλο και λιγότερα βήματα στον δρόμο προς την πυρηνική σύγκρουση”.

Είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος υπουργός Άμυνας και όχι ο Ν.Μεντβέντεφ μιλά για “πυρηνική σύγκρουση”.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ειδικό Κονσταντίν Σίβκοφ, η χρήση τέτοιων βλημάτων θα θεωρηθεί «βρώμικο όπλο»: η σκόνη ουρανίου που εναποτίθεται στο έδαφος είναι ραδιενεργή, εξαιρετικά τοξική και δεν υπόκειται σε απολύμανση.

 


 

Τι αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ

Ρωσικά ΜΜΕ σχολιάζουν τις εξελίξεις λέγοντας:

“Στο εγγύς μέλλον, το Λονδίνο θα μεταφέρει πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου στο Κίεβο ως μέρος της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία. Αυτό ανακοίνωσε στις 21 Μαρτίου η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας Annabelle Goldie.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από τη σκοπιά της «ειρηνόφιλης» Δύσης και των παραπονεμένων «Ουκρανών πατριωτών» η ανακοινωθείσα απόφαση είναι απολύτως συνεπής με το προαναγγελθέν σύνθημα που αφορούσε την Κριμαία και το Ντονμπάς – «θα είναι ουκρανικό ή θα ερημωθεί.”

Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στη μεταφορά των αναφερθέντων πυρομαχικών στις ΕΔ της Ουκρανίας. Για όλες τις επακόλουθες μεταλλάξεις και την ανάπτυξη καρκίνων, λίγο νοιάζονται οι κύριοι από το Λονδίνο.

Προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα. Γιατί το σκέφτηκαν τώρα αυτό; Η απάντηση σε αυτό βρίσκεται στην παράδοση βρετανικών αρμάτων μάχης Challenger 2 στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας,το οποίο εκτοξεύει βλήματα διαμετρήματος 120 mm – L26A1 και L27A1 με διείσδυση θωράκισης 600 mm και 720 χλστ., αντίστοιχα.

Τα χαρακτηριστικά αυτών των πυρομαχικών αποτελούν σημαντική απειλή για τις τροποποιήσεις των ρωσικών αρμάτων μάχης T-72B, T-72B3M και T-80BV για να μην αναφέρουμε το T-62.

Μόνο τα βελτιωμένα άρματα μάχης T-80BVM, T-90A και T-90M μπορούν να αντέξουν αυτά τα πυρομαχικά.

Φαίνεται ότι η Δύση αποφάσισε πραγματικά να πολεμήσει με τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Η συλλογική Δύση θα αρχίσει να χρησιμοποιεί όπλα με πυρηνική συνιστώσα”.

 

 ΠΗΓΗ: https://warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook ⬇️

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ