ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Δεύτερο μέτωπο: Αναπτύσσονται δυνάμεις Πολωνίας & ΗΠΑ στα σύνορα -Με το δάχτυλο στη σκανδάλη 5.000 Λευκορώσοι



Αμερικανικές, πολωνικές και Ρωσικές-Λευκορωσικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες στα σύνορα με την απόσταση που τους χωρίζει να είναι λιγότερη από 3 χλμ!

 

Οι Ρώσοι εμφανίζονται σίγουροι πως η Βαρσοβία έχει αποφασίσει να εισέλθει με ειρηνευτικό στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία. Περιμένει απλά το “πράσινο φως” από τον Λευκό Οίκο ώστε να προσπεράσει το ΝΑΤΟ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η υλοποίηση των σχεδίων της Βαρσοβίας μπορεί να παρεμποδιστεί μόνο από το «δεύτερο μέτωπο» της Λευκορωσίας, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη δυτική Ουκρανία. 

 

 Image


Αναπτύσσονται δυνάμεις στα σύνορα με Λευκορωσία

ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις αναπτύσσονται μόλις 3 χλμ από τα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας ενώ ένα AWACS Boeing E3 Sentry πετά διαρκώς στα σύνορα με την Ουκρανία επιτηρώντας τον εναέριο χώρο.

Οι αμερικανικές και πολωνικές δυνάμεις εντοπίστηκαν στο συνοριακό πέρασμα Bobrowniki – Bierestowica μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας, δίπλα στην λευκορωσική περιοχή Grodno.

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι:

“Οι χώρες του ΝΑΤΟ ξεκινούν μια νέα πρόκληση δίπλα στα σύνορα με την γειτονική Λευκορωσία όπου τοποθετούν δεκάδες τεθωρακισμένα διαφόρων ειδών, πυροβολικό και άρματα μάχης για την έναρξη της άσκησης “BullRun-18” που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας μερικές ημέρες πριν.

Η εμφάνιση των δυνάμεων αυτών μόλις 3 χλμ από τα σύνορα με την Λευκορωσία δείχνει πως ίσως το ΝΑΤΟ προετοιμάζει το έδαφος για νέες προκλήσεις και πιθανότατα ετοιμάζεται να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία”.

 

Aξιωματούχοι των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανέφεραν πως η Λευκορωσία θα μπορούσε «σύντομα» να συμμετάσχει στον πόλεμο στην Ουκρανία και ήδη λαμβάνει μέτρα για να το κάνει.

«Ο Πούτιν χρειάζεται υποστήριξη. Οτιδήποτε θα βοηθούσε», είπε ένας αξιωματούχος. Η αντιπολίτευση της Λευκορωσίας αναφέρει ότι μάχιμες μονάδες είναι έτοιμες τις επόμενες ημέρες να αναπτυχθούν.

Το πρώτο κλιμάκιο επίθεσης των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας που αριθμεί περίπου 5.000 στρατιώτες έχει ήδη σχηματιστεί και παραταχθεί κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας.

 

 Image

 

Η Πολωνία ετοιμάζεται να ανοίξει «δεύτερο μέτωπο» στην Ουκρανία

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως “Υπό το πρόσχημα μιας ειρηνευτικής αποστολής του ΝΑΤΟ, προετοιμάζεται μια ήπια κατάληψη των εδαφών της Δυτικής Ουκρανίας, που η Βαρσοβία θεωρεί ότι ανήκουν ιστορικά στην Πολωνία.

Όλο και περισσότερες πηγές μαρτυρούν την πρόοδο των προετοιμασιών για μια επιχείρηση παρόμοια με το άνοιγμα ενός «δεύτερου μετώπου» στη Νορμανδία.

Η ίδια η Ουκρανία αρχίζει να πιστεύει σε ένα τέτοιο σενάριο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, η κατάληψη ορισμένων εδαφών από την Πολωνία υπό το πρόσχημα μιας ειρηνευτικής αποστολής θεωρήθηκε ως πιθανό σενάριο ακόμη και σε συνεδρίαση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Επιπλέον, ο Ουκρανός πρέσβης στην Πολωνία, Andriy Deshchytsia, δηλώνει ευθέως ότι έχει ξεκινήσει μια πλήρης προετοιμασία για επίθεση από τη Ρωσική Ομοσπονδία στη χώρα αυτή. Δίνονται ακόμη και κατά προσέγγιση ημερομηνίες – τέλος Μαρτίου και μέσα Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Οι εκπρόσωποι της Ουγγαρίας ξεκαθάρισαν ότι θα εμποδίσουν κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης τέτοιων παράνομων επιχειρήσεων υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ του πολωνικού στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το άρθρο 5 του Καταστατικού Χάρτη του ΝΑΤΟ δεν θα εφαρμοστεί.

Δηλαδή, οι αναφορές για επικείμενη κατάληψη ουκρανικών εδαφών δεν είναι καθόλου φήμες καθώς αντιδρούν σε αυτό αξιωματούχοι των κρατών μελών της Ε.Ε.

Βέβαια, η Βαρσοβία δεν έχει πάρει ακόμη οριστική απόφαση. Η πολωνική ηγεσία περιμένει την άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα επισκεφθεί σύντομα τη χώρα στο πλαίσιο ευρωπαϊκής περιοδείας. Ωστόσο, προτού λάβει την «ευλογία» της Ουάσιγκτον, η Βαρσοβία πρέπει να σκεφτεί ανεξάρτητα και να προβλέψει όλα τα αρνητικά  αποτέλεσμα που μπορεί να προκληθούν.

 Η υλοποίηση των σχεδίων της Βαρσοβίας μπορεί να παρεμποδιστεί μόνο από το «δεύτερο μέτωπο» της Λευκορωσίας, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη δυτική Ουκρανία. Αλλά μέχρι στιγμής, αυτή είναι μόνο μια δυνατότητα που διατηρεί η Μόσχα για την πιο ακραία περίπτωση.

 

Έκλεισε το Γενικό Προξενείο της Ουκρανίας στην Brest

Η Λευκορωσία έκανε γνωστό πριν λίγο πως έκλεισε το Γενικό Προξενείο της Ουκρανίας στην πόλη Βrest.

Οι αρχές της Λευκορωσίας αποφάσισαν να απελάσουν ορισμένους Ουκρανούς διπλωμάτες και να κλείσουν το Γενικό Προξενείο της Ουκρανίας στη Βρέστη, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας.

«Η πρεσβεία της Ουκρανίας θα συνεχίσει να εργάζεται στη Λευκορωσία με τη μορφή 1+4, δηλαδή ο πρέσβης και τέσσερις υπάλληλοι», αναφέρει το κρατικό πρακτορείο BelTA επικαλούμενο τον γραμματέα Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας Ανατόλι Γκλαζ.

Σχεδόν όλοι οι Ουκρανοί διπλωμάτες θα πρέπει να φύγουν από τη Λευκορωσία εντός 72 ωρών, μόνο πέντε διπλωμάτες θα παραμείνουν στην πρεσβεία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ανατόλι Γκλαζ.

Νωρίτερα, το Μινσκ τόνισε ότι οκτώ στους 19 υπαλλήλους της ουκρανικής πρεσβείας ήταν «μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών».

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεχ Νικολένκο διέψευσε τις πληροφορίες αυτές και τόνισε ότι τέτοιες δηλώσεις «περιπλέκουν όλο και περισσότερο τις διμερείς σχέσεις» μεταξύ Ουκρανίας και Λευκορωσίας.

 

πηγη: https://warnews247.gr

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook ⬇️

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ