Μήνυμα στην Γαλλία και σε ολόκληρη την Δύση έστειλε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ν.Μεντβέντεφ δίνοντας συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI.
Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας μίλησε για την Ουκρανία και την εξέλιξη του πολέμου ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί..
Ο Μεντβέντεφ επανέλαβε δημοσίως κατά την διάρκεια της συνέντευξης του την δήλωση που είχε κάνει προ διμήνου σε αραβικό ΜΜΕ. Τότε είχε τονίσει πως “Οι Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης βρίσκονται ήδη στον δρόμο τους, η ελπίδα μας είναι μόνο στον Παντοδύναμο Κύριο και Θεό μας”.
Αυτή τη φορά ανέφερε πως ήχησε ο πρώτος Άγγελος …
Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Μεντβέντεφ είπε ότι η άρνηση του Κιέβου να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ «δεν αποτελεί πλέον επαρκή προϋπόθεση για την ειρήνη», επειδή η Ρωσία χρειάζεται πλέον περαιτέρω «εγγυήσεις ασφάλειας».
Προσέθεσε ότι η ειδική επιχείρηση διεξάγεται για να αποτραπεί ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.
O Αρμαγεδδώνας δεν έχει έρθει ακόμη, όμως ήχησε ο πρώτος Άγγελος!
“Η Αποκάλυψη στον κόσμο δεν έχει ακόμη αρχίσει, αλλά «τουλάχιστον ήχησε ο πρώτος άγγελος».
Αυτή τη γνώμη εξέφρασε σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI την Παρασκευή 26 Αυγούστου ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ν. Μεντβέντεφ
Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και ότι η κατάσταση θα μπορούσε να διατηρηθεί σε ελεγχόμενα επίπεδα.
«Αν κάνουμε μια βιβλική σύγκριση και θυμηθούμε τα λόγια του Ιωάννη του Θεολόγου από την Αποκάλυψη, δηλαδή από την Αποκάλυψη, θα μπορούσαμε να πούμε πως ο πρώτος άγγελος ήχησε, και έγινε χαλάζι και φωτιά.
Ακούστηκε άγγελος.
Αλλά η αποκάλυψη δεν έχει έρθει ακόμα και ελπίζω να μην έρθει.
Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην συμβεί ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος και η πολιτική της χώρας μας στοχεύει ακριβώς σε αυτό» είπε ο Μεντβέντεφ.
Τέσσερις λόγοι για τη χρήση πυρηνικών
Πάντως, ο Μεντβέντεφ μίλησε για τέσσερις λόγους που μπορεί να αναγκάσουν τη Ρωσία να κάνει χρήση πυρηνικών.
Όπως είπε, η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα μόνο σε τέσσερις συγκεκριμένες καταστάσεις που δεν αποτελούν μυστικό.
«Υπάρχει ένα έγγραφο που ονομάζεται “Βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής”.
Και εκεί στην παράγραφο 19, αν δεν κάνω λάθος, υπάρχουν τέσσερις λόγοι για τη χρήση πυρηνικών όπλων.
Λοιπόν, για το ενδιαφέρον και για το γαλλικό κοινό, θα τους απαριθμήσω.
- Εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων,
- χρήση πυρηνικών όπλων,
- πλήγμα κρίσιμης σημασίας υποδομή που ελέγχει τα πυρηνικά όπλα
- ή άλλες ενέργειες που απειλούν την ύπαρξη του ίδιου του κράτους.
Μέχρι στιγμής, τέτοιες ενέργειες δεν έχουν παρατηρηθεί», είπε ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Τόνισε περαιτέρω ότι η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τακτικά πυρηνικά όπλα ή όπλα με απεμπλουτισμένο ουράνιο, «σε αντίθεση με τα κράτη του ΝΑΤΟ , τα οποία τα τελευταία 20-30 χρόνια τα χρησιμοποίησαν αρκετά ενεργά τόσο στη Γιουγκοσλαβία όσο και στο Ιράκ».
«Από αυτή την άποψη, πρέπει πρώτα να δούμε τι έκαναν οι δυτικές χώρες σε ορισμένες καταστάσεις», συνέχισε ο Μεντβέντεφ.
Τέλος, τόνισε ότι η Ρωσία είναι μια χώρα με χιλιόχρονη ιστορία και το μεγαλύτερο πυρηνικό δυναμικό, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
«Γιατί ξεκινήσαμε την επιχείρηση στην Ουκρανία»
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξήγησε σε Γάλλους δημοσιογράφους γιατί η Ρωσία διεξάγει ειδική επιχείρηση στο Ντονμπάς.
«Τα ζωτικά συμφέροντα της Ρωσίας απειλούνται ήδη. Και γι’ αυτό διεξάγεται ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την προστασία του Ντονμπάς, την αποστρατικοποίηση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και τη λήψη μέτρων αποναζιστικοποίησης. Εάν δεν υπήρχε απειλή για τα συμφέροντα της χώρας μας, τότε μια τέτοια επιχείρηση δεν θα είχε πραγματοποιηθεί», είπε στο πρόγραμμα του Darius Rochebain του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού LCI.
«Προς το παρόν, αυτή η επιχείρηση θα μπορούσε να παραλειφθεί. Και διαπραγματευόμασταν με τους Ουκρανούς, σε κάθε περίπτωση, προσπαθήσαμε να διαπραγματευτούμε, τόσο με τους Ευρωπαίους όσο και με τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, αυτές οι διαπραγματεύσεις ήταν ανεπιτυχείς.
«Κανείς δεν μας άκουσε. Η Ουκρανία ήλπιζε μόνο στη βοήθεια της Δύσης και οι Αμερικανοί, όπως, στην πραγματικότητα, και οι Ευρωπαίοι, μας είπαν:
«Όχι, δεν μπορούμε να δεχτούμε αποφάσεις που να επιβεβαιώνουν τη μη συμμετοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ , επιδιώκουμε μια ανοιχτή πολιτική εισόδου μελών, επομένως δεν μπορούμε να δώσουμε καμία εγγύηση – ας είναι όπως είναι». Λοιπόν, ξέρετε το αποτέλεσμα», κατέληξε.
“Ο Ζελένσκι παίρνει ψυχοφάρμακα”
Η προοπτική των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο υψηλότερο επίπεδο θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης, θα πραγματοποιηθούν μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξήγησε και γιατί ο Πούτιν πρέπει να συνεχίσει να συνομιλεί με τον Μακρόν:
«Η Γαλλία ξέρει πώς να κάνει ιατρικές διαγνώσεις. Ο πρόεδρος Μακρόν είπε ότι το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό. Είναι καλός γιατρός, μου είναι δύσκολο να διαφωνήσω μαζί του».
Όσον αφορά τον Ζελένσκι ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι είναι άπειρος, εξαρτάται από άλλες χώρες και επηρεάζεται από ψυχοφάρμακα».
«Πρόκειται για ένα άτομο που δεν ακολουθεί ανεξάρτητη πολιτική, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων με τους οποίους συμβουλεύεται είναι οι ηγέτες άλλων χωρών.
Ως εκ τούτου, ως διαπραγματευτής, δεν εμπνέει την εμπιστοσύνη της Ρωσικής Ομοσπονδίας” δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του σε γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι.
“Δεν υπάρχει τρίτη επιλογή”
«Την πρόθεση της Μόσχας να μην υποχωρήσει από τους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει με την εισβολή της στην Ουκρανία», εξέφρασε στη συνέχεια ο Ντμίτρι Μενβέντεφ με ανάρτησή του στο Telegram.
«Αναλυτές όλων των πλευρών εξασκούνται στην πρόβλεψη της ουκρανικής σύγκρουσης. Εδώ ο Guardian κατέληξε σε πέντε άρθρα. Προβλέψεις νίκης χτίζονται στο Κίεβο και στις χώρες της Δύσης που συνδέονται με την Ουκρανία», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος για τη Μόσχα υπάρχει «μόνο ενάμισι σενάριο», που απομακρύνουν κάθε ενδεχόμενο συμβιβασμού.
«Υπάρχει μόνο ενάμισι σενάριο. Το πρώτο είναι η επίτευξη όλων των στόχων της ‘ειδικής ρωσικής επιχείρησης’ και η κατηγορηματική αναγνώριση των αποτελεσμάτων της από το Κίεβο. Το δεύτερο είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, και μόνο τότε την αναγνώριση των αποτελεσμάτων της ‘ειδικής επιχείρησης’», διεμήνυσε.
«Αυτές είναι όλες οι επιλογές. ‘Tertium non datur!’ (τρίτη δεν υπάρχει)», καταλήγει κυνικά ο Μενβέντεφ.
ΠΗΓΗ: https://warnews247.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου