ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Επικείμενη χρήση πυρηνικών από την Ρωσία: «Ταξίδι έκτακτης ανάγκης για αδιανόητο θέμα» του Βρετανού ΥΠ.ΑΜ. στις ΗΠΑ – Ετοιμάζουν ανθρωπιστικές δυνάμεις

 

 Διάγγελμα εκκένωσης της Χερσώνας – Συνέντευξη-προειδοποίηση Σ.Σουροβίκιν στον Ζελένσκι: “Θα πάρω δύσκολες αποφάσεις” – Πυρηνικά ενόψει;

 

Ταξίδι έκτακτης ανάγκης πραγματοποιεί ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας, στις ΗΠΑ με θέμα την επικείμενη χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία. Οι εξελίξεις τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς και πλέον η ανθρωπότητα βρίσκεται πολύ κοντά σε κάτι που θα έμοιαζε αδιανόητο πριν λίγους μήνες.

 

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας ακύρωσε την εμφάνισή του ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Κοινοτήτων χτες Τρίτη και μετέβη στις ΗΠΑ για «έκτακτες συναντήσεις» στο Πεντάγωνο και τον Λευκό Οίκο.

Ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων James Heappey είπε ότι ο κ. Wallace συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του για «το είδος των συνομιλιών που [είναι] πραγματικά πέρα για πέρα πιστευτό, το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια στιγμή που αυτού του είδους οι συνομιλίες είναι απαραίτητες».

 

Όλα δείχνουν ότι ο Βρετανός ΥΠΑΜ πέταξε στις ΗΠΑ, αντί να χρησιμοποιήσει ασφαλείς επικοινωνίες. Το παραδέχτηκε και ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Συνεπώς μιλάμε για χρήση πυρηνικών…

 

Υπάρχουν τρία σημεία που θα συζητήσουν Βρετανοί και Αμερικανοί:

  • Επικείμενη χρήση πυρηνικών από την Ρωσία
  • Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία αμέσως μετά την χρήση πυρηνικών. Υπάρχουν πληροφορίες για είσοδο δυνάμεων στην Λβιβ για ανθρωπιστικούς λόγους
  • Πιθανά μέτρα αντεκδίκησης της Ρωσίας για τα κτυπήματα στους αγωγούς Nord Stream

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά οριακή. Πριν λίγο και η Ιορδανία διέταξε τους υπηκόους της να φύγουν από την Ουκρανία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.


Eπικείμενη χρήση πυρηνικών από την Ρωσία

Τις τελευταίες ώρες:

  • Έχουμε την συνέντευξη του Ρώσου Στρατηγού Σ.Σουροβίκιν. Ο Ρώσος πολιτικός και δημοσιογράφος, Yegor Kholmogorov σχολίασε τη δήλωση Sergey Surovikin λέγοντας:

«Κατάλαβα τον Σουροβίκιν εντελώς ξεκάθαρα: Η Ουκρανία και η Δύση έλαβαν ένα μήνυμα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στις στέπες στο συνταγματικό της έδαφος.

 

Με άλλα λόγια, ο Μπάιντεν και ο Ζελένσκι καταλαβαίνουν ότι το σενάριο για τη νίκη της Ουκρανίας απλά δεν είναι στο σύνολο των επιλογών της Ρωσίας.

Ο πυρηνικός πόλεμος είναι παρών. Υπάρχει η ζώνη αποκλεισμού. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις. Αλλά απλά δεν υπάρχει νίκη για την Ουκρανία στην τράπουλα».

  • Ταυτόχρονα σε λίγο συνεδριάζει το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας με διευρυμένη σύνθεση.
  •  

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει εικονική συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την Τρίτη το Κρεμλίνο.

«Σχεδιάζεται να εξεταστούν θέματα που σχετίζονται με την εξουδετέρωση των απειλών για την εθνική ασφάλεια και τη ρύθμιση των μεταναστευτικών διαδικασιών προς το συμφέρον της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης της χώρας και της κοινωνικοπολιτικής σταθερότητας», ανέφερε το Κρεμλίνο σε δήλωση. .

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρόκειται να παραδώσει έκθεση, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Η τελευταία συνεδρίαση του διευρυμένου Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε τον Μάιο. Ο Πούτιν τακτικά, κατά κανόνα, μια φορά την εβδομάδα, πραγματοποιεί συναντήσεις για τις τρέχουσες υποθέσεις με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

 

Ταξίδι έκτακτης ανάγκης του Βρετανού ΥΠΑΜ στην Ουάσιγκτον για “αδιανόητο θέμα”

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας πραγματοποιεί έκτακτη μη προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον για να συνομιλήσει με τον ομόλογό του και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου σχετικά με «κοινές ανησυχίες για την ασφάλεια», συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας και της Ρωσίας, δήλωσε πηγή και αξιωματούχος.

Ο μυστικός χαρακτήρας του ταξιδιού της τελευταίας στιγμής και ένα σχόλιο του δεύτερου υπουργού Άμυνας, Τζέιμς Χίπι – ο οποίος είπε ότι οι συνομιλίες που θα είχε ο κ. Γουάλας την Τρίτη ήταν “αδιανόητες” – υποδηλώνουν ότι θα συζητηθούν ιδιαίτερα ευαίσθητα και σοβαρά ζητήματα.

 

Η πηγή άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αρνήθηκε να προσφέρει οποιαδήποτε συγκεκριμένη λεπτομέρεια για το περιεχόμενο του ταξιδιού του κ. Wallace. Είπε μόνο:

«Ο υπουργός Άμυνας βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για να συζητήσει κοινές ανησυχίες για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

«Θα επισκεφθεί τον ομόλογό του στο Πεντάγωνο και ανώτερα στελέχη στον Λευκό Οίκο».

 

Ο Ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ, ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου των ΗΠΑ, είπε:

«Είναι εδώ σήμερα για να συζητήσει την κατάσταση στην Ουκρανία και τις κοινές προσπάθειες ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου να υποστηρίξουν την Ουκρανία, καθώς και για να επιβεβαιώσει εκ νέου τους διατλαντικούς δεσμούς και τη συνεργασία. Μια λειτουργία που μοιράζονται οι δύο χώρες μας όταν πρόκειται για θέματα όπως η Ρωσία».

Ο κ. Heappey έδωσε την αίσθηση ότι οι συζητήσεις ήταν ιδιαίτερα σοβαρές καθώς απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την πολιτική κρίση του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια συνέντευξης την Τρίτη με τον Kay Burley στο Sky News.

 

«Εμείς εδώ στο Υπουργείο Άμυνας κάνουμε καλή δουλειά για να κρατήσουμε το έθνος μας ασφαλές σε μια εποχή απίστευτης παγκόσμιας ανασφάλειας», είπε.

«Το αφεντικό μου, ο Μπεν Γουάλας, βρίσκεται στην Ουάσιγκτον σήμερα το πρωί και έχει τέτοιου είδους συζητήσεις που… πέρα ​​από την πεποίθηση ότι είμαστε μια εποχή που αυτού του είδους οι συζητήσεις είναι απαραίτητες».

 

Ερωτηθείς από το Sky News σχετικά με τις δηλώσεις “εκτός πεποίθησης (σσ αδιανόητες)”, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου είπε: “Σας παραπέμπω στον υπουργό σχετικά με αυτό”.

Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Sky News το πρωί της Τετάρτης, χαρακτήρισε το ταξίδι του κ. Wallace “κανονικό και τακτικό μέρος μιας ειλικρινά πολύ ασυνήθιστης και διεστραμμένης κατάστασης” και πρότεινε ότι ήταν ως απάντηση στην αυξημένη στόχευση από τη Ρωσία στις μη στρατιωτικές υποδομές.

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη γιατί οι άμαχοι στοχοποιούνται με νέο τρόπο και γι’ αυτό πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό και η απάντησή μας πρέπει να γίνει με ρυθμό», είπε

«Υπάρχουν συνομιλίες που ειλικρινά δεν θέλεις να κάνεις μέσω τηλεφώνου».

 

Δεν υπήρχε τιμητική φρουρά

Σε ένδειξη ότι η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί βιαστικά και ότι κρατούνταν χαμηλό προφίλ, δεν υπήρχε τιμητική φρουρά για να χαιρετήσει τον κ. Wallace στο Πεντάγωνο.

Η πιθανότητα η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία εμφανίστηκε σε μια συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Wallace και ο Lloyd Austin, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, παρευρέθηκαν και πραγματοποίησαν επίσης διμερή συνάντηση εκεί.

 

60.000 άνθρωποι θα μεταφερθούν από τη Χερσώνα στη Ρωσία

O κυβερνήτης περιφέρειας της Χερσώνας δήλωσε σήμερα ότι περίπου 50.000-60.000 άνθρωποι θα μεταφερθούν από εκεί στη Ρωσία και στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, μετέδωσε το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η εκκένωση αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι ημέρες, δήλωσε, σύμφωνα με το TASS, ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης Βλαντίμιρ Σάλντο.

 

Νωρίτερα ο επίσης διορισμένος από τη Ρωσία αναπληρωτής κυβερνήτης της Χερσώνας Κίριλ Στρεμούσοφ είχε τονίσει πως οι άμαχοι θα πρέπει να απομακρυνθούν από την πόλη όσο το δυνατόν ταχύτερα επειδή οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να αρχίσουν επίθεση ανά πάσα στιγμή.

Οι ουκρανικές δυνάμεις «θα αρχίσουν σύντομα μια επίθεση εναντίον της πόλης της Χερσώνας», δήλωσε ο Στρεμούσοφ.

«Σας ζητώ να πάρετε τα λόγια μου στα σοβαρά: εκκενώστε την πόλη το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε σε καταχώρισή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

 

Σε νέα καταχώρισή του αργότερα ανέφερε πως σήμερα η κατάσταση στο μέτωπο είναι σταθερή, όμως οι πολίτες θα πρέπει να καταφύγουν στην αριστερή όχθη.

«Κινηθείτε το ταχύτερο δυνατόν, παρακαλώ, προς την αριστερή όχθη», τόνισε.

Οι πολίτες στη Χερσώνα λαμβάνουν μηνύματα από τη διοίκηση με τα οποία καλούνται να εγκαταλείψουν την πόλη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

 

ΠΗΓΗ:  https://warnews247.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook ⬇️

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ