Μαζικός επανεξοπλισμός του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου!
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, ανακοίνωσε την αποχώρηση από την πυρηνική Συνθήκη New START τονίζοντας ότι υπέγραψε διάταγμα με το οποίο τα επίγεια στρατηγικά συστήματα τίθενται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Αφορμή, όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, αποτέλεσε η προσπάθεια του ΝΑΤΟ να χτυπήσει μέσω της Ουκρανίας στρατηγικές βάσεις με drones όπως η βάση Engels.
Αυτό πρακτικά σημαίνει τέσσερα πράγματα:
- Mαζική παραγωγή και εξοπλισμός των υπερηχητικών πυραύλων Kh-47M2 Kinzhal, 3M22 Zircon, της τορπίλης Poseidon, των Iskander και κυρίως του 9M730 Burevestnik με πυρηνικές κεφαλές
- Επιστροφή στις κλασσικές πυρηνικές δοκιμές καταργώντας την χρήση υπολογιστή/προσομοίωσης όπως γινόταν μέχρι τώρα.
- Εξοπλισμός σε πρώτη φάση του Ιράν με πυρηνικά όπλα και τεχνογνωσία.
- Οι Αμερικανοί δεν θα έχουν καμία πρόσβαση στο στρατηγικό πυρηνικό οπλοστάσιο των νέων υπερ-υπερχητικών πυραύλων τους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες η Ρωσία κατασκευάζει με υψηλούς ρυθμούς.
Η αποχώρηση από την Συνθήκη New START κρύβει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις. Στην πραγματικότητα είναι μια κάθετη κλιμάκωση, μια ετοιμότητα χρήσης πυρηνικών όπλων και ένας μαζικός επανεξοπλισμός των πυρηνικών στρατηγικών δυνάμεων με νέα συστήματα όπως ο 9M730 Burevestnik.
Η κύρια αποστολή του πυραύλου Burevestnik είναι η καταστροφή επιχειρησιακών βάσεων του αντιπάλου όπως οι χερσαίες βάσεις του ΝΑΤΟϊκού αντιβαλλιστικού συστήματος Aegis.
Ο πύραυλος αν και αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι έχει εμβέλεια 10.000 χλμ κατά διαφορετικές εκτιμήσεις η εμβέλεια του μπορεί να φτάνει και στα 20.000 χλμ χάρις στον πυρηνικό αντιδραστήρα που διαθέτει θέτοντας εντός της δραστικής του εμβέλειας το σύνολο σχεδόν των αντιβαλλιστικών συστημάτων της Δύσης.
Η αποτελεσματικότητα του νέου πυραύλου διασφαλίζεται από την ισχυρή πυρηνική κεφαλή με την οποία είναι εξοπλισμένος.
Δείτε βίντεο
Watch live: President Vladimir Putin delivers his annual address to the Russian people ahead of the first-year anniversary of the Ukraine war https://t.co/X3flQUCiPZ https://t.co/dLxukRy37r
— Sky News (@SkyNews) February 21, 2023
Β. Πούτιν «Η Ρωσία αποσύρεται από την συνθήκη New Start»
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία διακόπτει την συμμετοχή της στην συνθήκη New START που έχει υπογράψει με τις ΗΠΑ για τον περιορισμό των στρατηγικών πυρηνικών οπλοστασίων των δύο πλευρών, αφού κατηγόρησε την Δύση για ευθεία συμμετοχή σε απόπειρες να πληγούν οι ρωσικές στρατηγικές αεροπορικές βάσεις.
«Θέλουν να μας επιβάλουν στρατηγική ήττα, θέτουν ως στόχο τις πυρηνικές μας βάσεις, για τον λόγο αυτόν, είμαι αναγκασμένος να ανακοινώσω σήμερα ότι η Ρωσία διακόπτει την συμμετοχή της στην συνθήκη για τα στρατηγικά επιθετικά όπλα», δήλωσε ο Πούτιν κατά την ομιλία του ενώπιον του ρωσικού κοινοβουλίου.
Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τους Δυτικούς ότι βοηθούν την Ουκρανία να εκσυγχρονίσει τα drones για να τα κατευθύνει κατά στρατηγικών στόχων, σε μία αναφορά στις πρόσφατες εκρήξεις στην βάση των στρατηγικών βομβαρδιστικών Ενγκελς, σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα.
«Κανείς δεν μπορεί να τρέφεται με ψευδαισθήσεις, η στρατηγική ισορροπία μπορεί να αλλοιωθεί…Μέσω των εκπροσώπων του NATO μας απευθύνουν τελεσίγραφα: «Εσείς, η Ρωσία, κάντε ό,τι έχουμε συμφωνήσει, κυρίως ως προς την New START και εμείς θα κάνουμε ό,τι θέλουμε», είπε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε την συμμετοχή του NATO στην συνθήκη New START για λόγους ισοτιμίας… «διότι, στους κόλπους του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη πυρηνική δύναμη…Η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία διαθέτουν επίσης πυρηνικά οπλοστάσια, τα βελτιώνουν, τα εκσυγχρονίζουν και κατευθύνονται εναντίον μας».
Putin is not joking. This thing might boil down to nuclear war. pic.twitter.com/lJTVITc8XI
— Mura (@Murakariuki) February 21, 2023
Β. Πούτιν: Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τα επίγεια στρατηγικά συστήματα!
Επιπλέον, ο Β.Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση ότι τα στρατηγικά πυρηνικά όπλα της Ρωσίας βρίσκονται σε ετοιμότητα.
«Είμαι αναγκασμένος να ανακοινώσω σήμερα ότι η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στην συνθήκη για τα στρατηγικά επιθετικά όπλα» δήλωσε ο Πούτιν, έναν χρόνο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
«Πριν από μια εβδομάδα, υπέγραψα διάταγμα με το οποίο τα επίγεια στρατηγικά συστήματα τίθενται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα» ανέφερε επιβεβαιώνοντας τα όσα εδώ και καιρό αναφέρει το WarNews247.
Διαβάστε επίσης: Η Νορβηγία ενημέρωσε το ΝΑΤΟ: Ο ρωσικός Βόρειος Στόλος απέπλευσε οπλισμένος με πυρηνικούς πυραύλους για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια!
Δείτε βίντεο
Listened to Putins 2 hour speech.
If China or Russia went around constructing military bases in our bordering countries-do you think the U.S or the U.K would accept this?
The answer is NO-so why must Russia accept it?
Open up peace talks & negotiations now!#Putin #WWIII pic.twitter.com/ew9uAF9Qw2
— Concerned Citizen (@cotupacs) February 21, 2023
Πυρηνικές δοκιμές και μεταφορά τεχνογνωσίας στο Ιράν
Ο Β.Πούτιν ισχυρίστηκε ότι «κάποιοι» στην Ουάσιγκτον σκέφτονται να ξαναρχίσουν τις πυρηνικές δοκιμές και για τον λόγο αυτό το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρέπει να είναι έτοιμο να κάνει το ίδιο.
«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και η Rosatom πρέπει να διασφαλίσουν την ετοιμότητα για δοκιμή ρωσικών πυρηνικών όπλων.
Φυσικά, δεν θα είμαστε οι πρώτοι που θα το κάνουμε αυτό, αλλά εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιήσουν μια δοκιμή, τότε θα διεξαγάγουμε και εμείς», εξήγησε ο Ρώσος ηγέτης.
Κανείς δεν πρέπει να έχει την επικίνδυνη ψευδαίσθηση ότι η παγκόσμια στρατηγική ισοτιμία μπορεί να καταστραφεί» είπε.
Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η αποχώρηση από τη συνθήκη START είναι μόνο η αρχή. Ακολουθεί το μορατόριουμ των πυρηνικών δοκιμών και η συνεργασία με άλλες χώρες στην κατασκευή πυρηνικών όπλων.
Στην πραγματικότητα, ο Πούτιν έχει ακυρώσει τις πρωτοβουλίες του Μπάιντεν και ασκεί πίεση στην κυβέρνησή του μέσω μιας πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν η οποία θα επηρεάσει τον δυτικό ψηφοφόρο.
Ένας τέτοιος υπαινιγμός ότι αύριο η Ρωσία «ενδεχομένως» θα μεταφέρει πυρηνική τεχνολογία στο Ιράν, που θέλει την κατάρρευση των Ηνωμένων Πολιτειών, θα δημιουργήσει μπαράζ εξελίξεων σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη.
Δείτε βίντεο
“What I was struck by was the tone…juxtaposed by what we heard from President Putin…this speech seemed to have reminiscent tones of a cold war era.”@IanPannell on Pres. Biden’s address to a crowd in Poland ahead of Thursday’s one-year mark of Russia’s invasion in Ukraine. pic.twitter.com/wlH06mPh4a
— ABC News Live (@ABCNewsLive) February 21, 2023
Η αναστολή της Συνθήκης START φέρνει τον 9M730 Burevestnik!
Η αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στη Συνθήκη START θα επιτρέψει έναν ποιοτικό επανεξοπλισμό των πυρηνικών δυνάμεων, θα αυξήσει την αμυντική ικανότητα της χώρας.
Η Μόσχα θα είναι σε θέση να θέσει σε λειτουργία πολλούς τύπους πυρηνικών κεφαλών μεγάλου βεληνεκούς.
Για παράδειγμα, οι σοβιετικοί στρατηγικοί πύραυλοι κρουζ αέρος-εδάφους Kh-102 με θερμοπυρηνικές κεφαλές. Πύραυλοι με πυρηνικές κεφαλές όπως οι Iskander OTRK, καθώς και οι υπερηχητικοί Kinzhal, οι Zircon και η πυρηνική τορπίλη Poseidon!
Επιπλέον, η Ρωσία θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει πλήρεις δοκιμές, να πραγματοποιήσει παραγωγή και παραδόσεις στα στρατεύματα ενός πολλά υποσχόμενου επίγειου διηπειρωτικού υποηχητικού πυραύλου απεριόριστης (παγκόσμιας) εμβέλειας Burevestnik.
Οι εργασίες για τον πύραυλο ξεκίνησαν μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη του 1972 για τους αντιβαλλιστικούς πυραύλους το 2001. Ο πύραυλος θα είναι εξοπλισμένος με πυρηνικό καύσιμο και θα φέρει θερμοπυρηνική κεφαλή.
Έτσι, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα είναι εξοπλισμένες με εξαιρετικά χρήσιμα πυρομαχικά για την αμυντική ικανότητα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα μπορούν να χτυπήσουν απροσδόκητα το έδαφος των ΗΠΑ από οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Τι είναι η συνθήκη START
Η συνθήκη New START προβλέπει ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία μπορούν να διατηρούν η καθεμία μέχρι 1.550 πυρηνικές κεφαλές σε διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, υποβρύχια και στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα.
Καλύπτει αποκλειστικά τα στρατηγικά πυρηνικά όπλα, σχεδιασμένα να καταστρέφουν ολόκληρες πόλεις, όχι όμως και τα τακτικά πυρηνικά όπλα, τα οποία έχουν γενικά μικρότερη ισχύ και προορίζονται για το πεδίο της μάχης, για παράδειγμα την καταστροφή εχθρικών αεροπλανοφόρων.
Η New START υπεγράφη το 2010 από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον Ρώσο ομόλογό του Νμίτρι Μεντβέντεφ.
Η συνθήκη, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2011 και παρατάθηκε έως το 2026 μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν, επιτρέπει σε Αμερικανούς και Ρώσους επιθεωρητές να ελέγχουν αν η συμφωνία τηρείται και από τις δύο πλευρές.
Οι επιθεωρήσεις όμως πάγωσαν τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας Covid-19.
Συνομιλίες για την επανέναρξη των επιθεωρήσεων προγραμματίζονταν για τον περασμένο Νοέμβριο στην Αίγυπτο, όμως η Ρωσία τις ανέβαλε και καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει ανακοινώσει νέα ημερομηνία.
Στις αρχές Φεβρουαρίου ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι επιθυμούσε να διατηρήσει σε ισχύ τη συνθήκη, παρά την «καταστροφική» τακτική των ΗΠΑ στο θέμα του περιορισμού των ψυχροπολεμικών οπλοστασίων.
Οι ΗΠΑ είχαν παλαιότερα κατηγορήσει τη Ρωσία ότι παραβιάζει τη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα αρνείται να δεχθεί ξένους επιθεωρητές στο έδαφός της.
Δείτε βίντεο
ΠΗΓΗ: https://warnews247.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου