ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

"Η Κίνα μπήκε στον πόλεμο εναντίον Ουκρανίας και ΝΑΤΟ: Παραδίδει συστήματα πυροβολικού PLZ-05 και MLRS AR1A στον ρωσικό Στρατό! – Ολόκληρη η λίστα">

 

 

 https://warnews247.gr/wp-content/uploads/2023/02/PLZ.jpg

 

Ξεκινά η αποστολή κινεζικών οπλικών συστημάτων προς την Ρωσία, γεγονός που θα αποτελέσει σημείο καμπής όχι μόνο για τον ουκρανικό πόλεμο αλλά και για τις σχέσεις του Πεκίνου με ΗΠΑ, Δύση και ΝΑΤΟ. 

 

Διαβάστε επίσης: Φόβος στον Λευκό Οίκο για την Ουκρανία: Χάθηκε η ψυχραιμία – Μπαράζ απειλών εναντίον της Κίνας – Στα σκαριά σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο (vid)

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανώτεροι αξιωματούχοι του Κινεζικού Απελευθερωτικού Στρατού έδωσαν διαταγή να ανοίξει η μεγαλύτερη αποθήκη όπλων του PLA στην Αυτόνομη Περιοχή Xinjiang Uygur.

Στην κινεζική στρατιωτική βάση βρίσκονται υψηλόβαθμοι Ρώσοι στρατιωτικοί. Οι Ρώσοι φέρεται να έφτασαν στην συγκεκριμένη επαρχία της Κίνας πριν από 8 ημέρες.

Κινέζοι αξιωματούχοι βγάζουν από κατάσταση αποθήκευσης συστήματα πυροβολικού καθώς και πυραυλικά συστήματα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για μεγάλες ποσότητες όπλων.

“Τα εφεδρικά συστήματα πυροβολικού βγαίνουν από την κατάσταση αποθήκευσης, επιθεωρούνται και προετοιμάζονται για μεταφορά σε Ρώσους συναδέλφους.

Πρόκειται για αυτοκινούμενα οβιδοβόλα PLZ-05 διαμετρήματος 152 mm, το ανάλογο του σοβιετικού / ρωσικού 2S19 “Msta-S”, καθώς και για MLRS AR1A, το ανάλογο του 9K59 “Smerch” διαμετρήματος 300 mm” αναφέρουν κινεζικές πηγές.

Nα σημειώσουμε ότι η παραχώρηση των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων στον ρωσικό Στρατό έχει μια λογική. Τα συστήματα αυτά είναι ίδια με τα ρωσικά, οι Ρώσοι τα γνωρίζουν, και το Πεκίνο μπορεί να αρνηθεί εύκολα στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ την παραχώρηση τους. Για τους τύπους και μόνο…

 

Δείτε σε βίντεο τα δύο οπλικά συστήματα

 

Η λίστα οπλικών συστημάτων της Κίνας – Τί άλλο μπορεί να παραδώσει το Πεκίνο

Σύμφωνα με Κινέζο στρατιωτικό αναλυτή το Πεκίνο μπορεί να παραδώσει ακόμη:

-Golden-Eagle 500 UAV

-Σύστημα πυροβολικού SR-5

-Συστήματα σμηνών drones. Οι Κινέζοι προτείνουν ένα σύστημα το οποίο είναι ικανό για επιθέσεις σμήνους και αυτοματοποιημένους σχηματισμού. Κάθε σμήνος αποτελείται από περίπου 200 drones.

Οι πληροφορίες περί παραχώρησης κινεζικών αντιαρματικών πυραύλων HJ-12 δεν επιβεβαιώνονται ακόμη.

Ρωσικά ΜΜΕ σχολιάζουν πως “ο ρωσικός στρατός χρειάζεται κρίσιμα drones αναγνώρισης και κρούσης για συνεχή αεροπορική παρακολούθηση της επιχειρησιακής κατάστασης, προσδιορισμό στόχων για το πυροβολικό και προσαρμογή του πυρός του, καθώς και αεροπορικές επιδρομές από drones χωρίς να διακινδυνεύσουν τις ζωές των πιλότων.

Η Κίνα έχει αρχίσει να αναπτύσσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της, έχοντας αναλύσει προσεκτικά την εμπειρία χρήσης των αμερικανικών UAV MQ-1 Predator και MQ-9 Reaper στο Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή. Ως αποτέλεσμα, ο PLA μπόρεσε να αποκτήσει αρκετά ανάλογα αυτών των UAV.

Για εναέρια αναγνώριση και επιτήρηση, παρεμβολές συστημάτων επικοινωνίας του εχθρού, προσαρμογή πυρών πυροβολικού, χρήση επικοινωνιών και συστημάτων μετάδοσης δεδομένων, καθώς και για την έκδοση συντεταγμένων σε συστήματα τακτικών πυραύλων, η China Aerospace Science and Technology Corporation έχει αναπτύξει δύο UAV του Cai Hong σειρά (“Rainbow”) CH-1 και CH-2. Ωστόσο, το 2008 δημιουργήθηκε το CH-3A.

Το κινεζικό αεροσκάφος αναγνώρισης και κρούσης έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: άνοιγμα φτερών – 7,9 μέτρα, μήκος – 5,1 μέτρα, ύψος – 2,4 μέτρα, μέγιστο βάρος απογείωσης – 640 κιλά, μέγιστη ταχύτητα – 240 χλμ/ h, μέγιστο ύψος πτήσης – 5 χλμ.

Η ακτίνα δράσης του είναι 200 ​​χλμ , η εμβέλεια πτήσης είναι 2000 χλμ , η διάρκεια πτήσης είναι 12 ώρες και η μάζα ωφέλιμου φορτίου είναι 100 kg. Το UAV μπορεί να φέρει κατευθυνόμενους με λέιζερ πυραύλους AR-1 βάρους 45 κιλών και κατευθυνόμενες βόμβες μικρού μεγέθους FT-25 βάρους 25 κιλών, καθώς και δύο βόμβες FT-5 με κεφαλή βάρους 35 κιλών και CEP στην περιοχή 3-5 m με δορυφορική καθοδήγηση.

Επιπλέον, το drone μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτρονικό πόλεμο. Με την εξαγωγική ονομασία Rainbow-3, αυτά τα UAV παραδόθηκαν στη Νιγηρία, τη Μιανμάρ, το Πακιστάν και τη Ζάμπια.

Άμεσο ανάλογο του αμερικανικού MQ-1 Predator είναι το κινεζικό drone CH-4.

Το μήκος του είναι 9 m, το άνοιγμα των φτερών – 18 m, το βάρος απογείωσης – περίπου 1300 kg. Μέγιστη ταχύτητα 230 km, εμβέλεια πτήσης – 3000 km και διάρκεια πτήσης – περισσότερες από 30 ώρες.

Σε τέσσερις πυλώνες μπορεί να μεταφέρει κατευθυνόμενους πυραύλους και κατευθυνόμενες βόμβες έως 345 κιλά. Τα κινεζικά drones CH-4A/B εξάγονται στην Αλγερία, τη Μιανμάρ, το Πακιστάν, την Ιορδανία, το Ιράκ, το Τουρκμενιστάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία. Το κόστος μιας μονάδας υπολογίζεται στα 4 εκατομμύρια δολάρια.

Μια τροποποιημένη έκδοση αυτού του drone που ονομάζεται Tian Yi είναι εξοπλισμένη με δύο κινητήρες και έχει χαμηλότερη θερμική υπογραφή.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του, το CH-5 UAV, έχει άνοιγμα φτερών 21 μέτρα, μήκος 11 μέτρα, βάρος απογείωσης 3300 κιλά, κινητήρα 300 ίππων, μέγιστη ταχύτητα πτήσης 310 χλμ./ώρα .

Το μέγιστο ύψος της πτήσης του είναι 7000 m, το drone μπορεί να παραμείνει στον αέρα για περισσότερες από 36 ώρες. Το βάρος ωφέλιμου φορτίου του κινεζικού UAV είναι 1200 κιλά. Μπορεί να μεταφέρει 24 κατευθυνόμενους πυραύλους AR-2 σε έξι κόμβους . Με δορυφορικό εξοπλισμό η εμβέλεια του αυξάνεται στα 2000 km. από τα 250!

Επίσης σε αυτή την κατηγορία, η Κίνα διαθέτει το drone Wing Loong, γνωστό στην έκδοση εξαγωγής ως Pterodactyl I.

Το άνοιγμα των φτερών του είναι 14 m, μήκος 9,05 m, μέγιστη ταχύτητα – 280 km / h,. Η συσκευή έχει βάρος απογείωσης 1100 κιλά, εξοπλισμένη με κινητήρα 100 ίππων και μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως 200 κιλά. Μπορεί να μεταφέρει αεροπορικές βόμβες 50–100 kg, συγκεκριμένα: FT 10, FT 7, YZ 212D, LS 6, CS / BBM1 και GB4, μικρού μεγέθους κατευθυνόμενους πυραύλους αέρος-εδάφους όπως AG 300M, AG 300L, Blue Arrow 7 , CM 502KG και GAM 101A/B.

Το Wing Loong εξήχθη στην Αίγυπτο, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Ινδονησία, στο Καζακστάν, στο Ουζμπεκιστάν, στη Νιγηρία, ακόμη και στη Σερβία. Σε μια τροποποιημένη έκδοση που ονομάζεται Wing Loong II με βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόδοσης, αυτό το αεροσκάφος παράγεται στη Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν”.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες από ρωσικές και κινεζικές πηγές, ο κόσμος δεν θα είναι πια ίδιος….

Δείτε βίντεο

 


 

 


 

ΠΗΓΗ: https://warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook ⬇️

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ