Κατατέθηκε ο σχετικός φάκελος
Την ένταξή του στα ΠΟΠ προϊόντα διεκδικεί το «Μελίχλωρο» ή «Μελίπαστο» τυρί της Λήμνου, για το οποίο κατατέθηκε ο σχετικός φάκελος στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το μελίχλωρο ή μελίπαστο είναι ένα τυρί που παράγεται παραδοσιακά στη Λήμνο. Παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα, το οποίο, μετά τη στράγγιση, εκτίθεται σε σκιερούς χώρους στις αρχές του καλοκαιριού, όταν η υγρασία της ατμόσφαιρας είναι χαμηλή, μέχρι να αφυδατωθεί.
Στην αρχή το τυρί έχει μεταξένια κρεμώδη υφή, μεταξύ χλωρού και ξηρού (από όπου βγαίνει και το όνομα του) αλλά όσο η αφυδάτωση προχωρά γίνεται πιο σκληρό. Η γεύση του μοιάζει με αυτή της φέτας.
Διατροφικά δεδομένα προϊόντος
Περιεχόμενα, ανά 100 γραμμάρια | |
---|---|
Ενέργεια (kJ) | 344.1 |
Ενέργεια (kcal) | 1440 |
Λιπαρά | 28 |
εκ των οποίων Κορεσμένα | 19.6 |
Υδατάνθρακες | 0.5 |
εκ των οποίων Σάκχαρα | 0.5 |
Πρωτεΐνες | 22.5 |
Αλάτι | 2.3 |
ΠΗΓΗ: https://www.in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου