ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Αμερικανοί στρατιωτικοί: “Όλα τελείωσαν, η Ουκρανία έχει κολοσσιαίες απώλειες – Η Ρωσία κερδίζει σε όλα τα μέτωπα -Καταρρέουν Ευρώπη & ΗΠΑ

 


Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί περιγράφουν ένα δυσοίωνο μέλλον για την Ουκρανία τονίζοντας πως το νυν ουκρανικό κράτος έχει τελειώσει. Οι απώλειες του Στρατού της είναι κολοσσιαίες και δεν πρόκειται να αναπληρωθούν.

Σύμφωνα όμως με τους ίδιους, η μάχη στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε εφιάλτης και για την Ευρώπη καθώς η Ρωσία κερδίζει σε όλα τα μέτωπα, στρατιωτικό, πολιτικό και οικονομικό.

 

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται τεράστιες απώλειες”

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κινδυνεύουν με κατάρρευση εάν συνεχίσουν να υφίστανται μεγάλες απώλειες, σύμφωνα με τον απόστρατο Αμερικανό αντισυνταγματάρχη Ντάνιελ Ντέιβις.

Ο Αμερικανός αξιωματικός σημειώνει ότι η ουκρανική πλευρά χάνει καθημερινά περισσότερους από χίλιους στρατιωτικούς νεκρούς κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, ενώ σημαντικό μέρος του εκπαιδευμένου προσωπικού χάθηκε στη μάχη για τη Μαριούπολη.

 

Ταυτόχρονα, αντί για έμπειρους συμβασιούχους στρατιώτες, τα ουκρανικά στρατεύματα πρέπει να πάρουν στρατεύσιμους που δεν είχαν πιάσει ποτέ όπλα στα χέρια τους. Μόνο το 20 τοις εκατό του νεαρού στρατιωτικού προσωπικού που εντάσσεται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχει πυροβολήσει ποτέ, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Σύγχρονου Πολέμου.

«Είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί η ζημιά(σσ να γίνει λάθος)- που προκλήθηκε στον ουκρανικό στρατό, <…> ειδικά για τακτικούς διοικητές σε επίπεδο διμοιρίας, λόχου και τάγματος», γράφει ο αντισυνταγματάρχης, προσθέτοντας ότι οι απώλειες στερούν από το Κίεβο την ευκαιρία να οργανώσει μια αντεπίθεση.

 

Σύμφωνα με τον Ντέιβις, κάθε μέρα ο κίνδυνος κατάρρευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αυξάνεται λόγω της αντικατάστασης των επαγγελματιών στρατιωτικών με νεοσύλλεκτους. Σημείωσε ότι δεν θα ήταν δυνατό να αντισταθμιστεί η απώλεια των ειδικών δυνάμεων.

Δεν μπορείς να δημιουργήσεις έμπειρους ηγέτες, πρέπει να «γαλουχηθούν» με την πάροδο του χρόνου. <…> Όσο περισσότερο η Ουκρανία χάνει εμπειροπόλεμο προσωπικό σε ηγετικές θέσεις, τόσο λιγότερο έτοιμες για μάχη θα είναι οι γενικές της δυνάμεις», συνόψισε ο αξιωματικός.

 

Πρόσθεσε επίσης ότι η εκπαίδευση των επαγγελματιών στρατιωτών σε επίπεδο λόχου ή τάγματος διαρκεί περίπου αρκετούς μήνες και θα πρέπει να ξεκινήσει με την πρόσληψη έμπειρων υπολοχαγών και λοχαγών κτλ.

Νωρίτερα, ο αντισυνταγματάρχης Ντέιβις των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ είπε ότι οι δυτικοί στρατηγοί αποκρύπτουν εσκεμμένα πραγματικά δεδομένα για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς.

 

“Όλα τελείωσαν, η Ρωσία κερδίζει σε όλα τα μέτωπα”

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής Σκοτ ​​Ρίτερ έκανε μια σειρά από δηλώσεις στις οποίες αξιολόγησε την κατάσταση στο μέτωπο και στην αντιπαράθεση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.

«Με λίγα λόγια, ναι, όλα τελείωσαν. Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να καταλήξουν όλοι σε αυτό το συμπέρασμα. Αλλά το γεγονός παραμένει, η Ρωσία κερδίζει σε όλα τα μέτωπα:

στο στρατιωτικό, στο πεδίο της μάχης. Στο πολιτικό, μένει μόνο να δούμε την κατάρρευση του ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος και τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της κυβέρνησης Μπάιντεν εδώ στις ΗΠΑ.

Αλλά και στο οικονομικό, η Ρωσία έχει ανατρέψει την κατάσταση, οι κυρώσεις έχουν χτυπήσει μπούμερανγκ τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

 

Η ρωσική οικονομία είναι μια χαρά. Εάν λάβετε και τις τρεις πτυχές μαζί, δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να αλλάξει την κατεύθυνση καθεμιάς από αυτές τις πτυχές. Η Ρωσία κερδίζει και θα αναπτύξει τη νίκη στο πεδίο της μάχης.

Στην Ευρώπη είναι εκτός οι Τζόνσον και Ντράγκι. Μπορείτε απλά να περιμένετε να δείτε τι θα συμβεί. Το G7 σβήνει. Ο Μπάιντεν έχει άλλα δύο χρόνια, αλλά οι Δημοκρατικοί είναι ήδη εκτός. Φτιάξτε ένα σενάριο που θα επιτρέψει στους Δημοκρατικούς να διατηρήσουν τη Γερουσία και την Κάτω Βουλή και θα σας ρωτήσω:

«Τι καπνίζεις;».

 

Αλλάζουν και οι στόχοι της Μόσχας. Οι Ρώσοι λένε ότι όσο περισσότερα όπλα προμηθεύουμε στην Ουκρανία, τόσο μεγαλύτερο το τίμημα θα πληρώσουν τόσο η Ουκρανία όσο και η Δύση. Ρώσοι εκπρόσωποι δήλωσαν:

«Τώρα το θέμα δεν περιορίζεται μόνο στο Ντονμπάς, ολόκληρη η επικράτεια που κατέχουμε δεν θα επιστρέψει πουθενά, μας ανήκει για πάντα». Αυτές είναι οι περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζιε. «Και θα προχωρήσουμε».

 

Αυτό σημαίνει Οδησσός. Όποιος αμφιβάλλει για την τύχη της Οδησσού πρέπει να καταλάβει ότι αυτή η πόλη θα γίνει για πάντα μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι Ρώσοι δεν θα σταματήσουν και θα καταλάβουν αυτή την πόλη. Ίσως καταλάβουν το Χάρκοβο, ίσως το Dnepropetrovsk. Αυτό δεν το ξέρουμε ακόμα.

Οι Ρώσοι ήταν σαφείς και μας δόθηκε να το καταλάβουμε, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν οι Ουκρανοί άρχισαν να χρησιμοποιούν το HIMARS MLRS, όπλο με μεγαλύτερη εμβέλεια και ακρίβεια από άλλα ουκρανικά οπλικά συστήματα. Άρχισαν να τα χρησιμοποιούν όχι μόνο εναντίον ρωσικών στρατιωτικών στόχων, αλλά και εναντίον κατοικημένων περιοχών του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ.

Και η Ρωσία δήλωσε:

 

«Δεν μπορούμε να τερματίσουμε τη σύγκρουση στο Ντονμπάς. Θα πρέπει να επεκτείνουμε τη στρατιωτική μας παρουσία για να οδηγήσουμε περαιτέρω τις ουκρανικές δυνάμεις προς τα μέσα ώστε να μην μπορούν να φτάσουν στους κατοίκους του Λούγκανσκ και του Ντόνετσκ».

Μπορεί να απείχαν 80 ή 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα. Τώρα όμως η κουβέντα πάει ακόμα παραπέρα. Τώρα μιλάμε κυριολεκτικά για την εκκαθάριση του ουκρανικού κράτους.

 

Μπορούμε τώρα να μιλήσουμε για την εχθρότητα των Ουκρανών προς τη Ρωσία. Αλλά υπάρχει εχθρότητα μόνο εφόσον μπορούν να αντέξουν οικονομικά την πολυτέλεια να τρέφουν αυτήν την εχθρότητα. Δεν θα έχουν αυτή την πολυτέλεια σύντομα. Τρέφεις εχθρότητα, αλλά μόνο για τη δική σου καταστροφή.

Δεν θέλω να τρομάξω κανέναν, αλλά η Ρωσία έχει βαρεθεί να παίζει παιχνίδια. Ο Πούτιν είπε πρόσφατα: «Δεν έχω καν ξεκινήσει ακόμα» και τώρα οι Ρώσοι λένε:

«Αυτό είναι, αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε επώδυνα μέσα».

 

ΠΗΓΗ: https://warnews247.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook ⬇️

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ