ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Κατέρρευσε η αεράμυνα των ΗΑΕ: Οι Χούθι βομβάρδισαν τάνκερ και το αεροδρόμιο της χώρας - 3 νεκροί & 6 τραυματίες (βίντεο)

 

 

 Ευρεία στρατιωτική επίθεση βαθιά στον εμπορικό κόμβο της περιοχής, τα ΗΑΕ, εξαπέλυσαν οι φιλοιρανικές δυνάμεις των Χούθι βομβαρδίζοντας με drones δεξαμενές μεταφοράς καυσίμων στο Άμπου Ντάμπι καθώς και το αεροδρόμιο της χώρας.

 


 Η αεράμυνα των ΗΑΕ δεν μπόρεσε δυστυχώς να αντιδράσει έγκαιρα και να αναχαιτίσει τα drones. Σημειώνεται πως οι Χούθι της Υεμένης έχουν αναλάβει επίσημα την ευθύνη.

 

Το περιστατικό θα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο χτύπημα των Χούθι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι Χούθι είχαν αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για χτυπήματα στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Άμπου Ντάμπι και στο διεθνές αεροδρόμιο, αλλά οι αρχές των Εμιράτων διέψευσαν αυτές τις αναφορές.

Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες και για αναχαιτίσεις drone των Χούθι από την Σαουδική Αραβία.

 

Επίθεση με drone στο Άμπου Ντάμπι

 

Πιο αναλυτικά, τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν ύστερα από την επίθεση με drone που σημειώθηκε σε δεξαμενές μεταφοράς καυσίμων στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, οι νεκροί είναι δύο Ινδοί και ένας Πακιστανός.

 Ένας Πακιστανός και δύο Ινδοί πολίτες σκοτώθηκαν, έξι άλλοι τραυματίστηκαν» σημειώθηκε.

Οι Αρχές κατάφεραν να σβήσουν τις φωτιές που ξέσπασαν μετά τις εκρήξεις.

 

Εκρήξεις και στο αεροδρόμιο

 

Η αστυνομία του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά στο κύριο αεροδρόμιο της χώρας καθώς και οι εκρήξεις σε τρία βυτιοφόρα προκλήθηκαν από drones.

Νωρίτερα, η Αστυνομία ανέφερε πως «φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Misfah, κοντά στις αποθήκες καυσίμων της κρατικής εταιρείας ADNOC των Εμιράτων. 

 Επίσης, μικρή φωτιά ξέσπασε στον κατασκευαστικό χώρο του νέου αεροδρομίου της πρωτεύουσας των ΗΑΕ, Άμπου Ντάμπι”.

 

Εντοπίστηκαν κομμάτια drones

 

“Στις αρχικές έρευνες εντοπίστηκαν κομμάτια ενός μικρού αεροσκάφους, το οποίο ενδεχομένως να ήταν drone, και στα δύο σημεία. Αυτό ενδέχεται να προκάλεσε την έκρηξη και την πυρκαγιά”, εξήγησε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο των ΗΑΕ, WAM.

Από τα περιστατικά “δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές” και έχει ξεκινήσει έρευνα, πρόσθετε η ανακοίνωση.

 

 Επίθεση των Χούθι στην σαουδική ενδοχώρα | ΑΘΗΝΑ 9,84

Xoύθι: “Εμείς χτυπήσαμε”!

 

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, που μάχεται ενάντια σε έναν υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό στον οποίο συμμετέχουν και τα ΗΑΕ, δήλωσε ότι οι αντάρτες εξαπέλυσαν «μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση βαθιά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα” και πρόσθεσε ότι τις επόμενες ώρες θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του ο αραβικός συνασπισμός ανακοίνωσε ότι ένας αριθμός drones που έφεραν εκρηκτικά απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σανάα, της πρωτεύουσας της Υεμένης που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Χούθι, όπως μετέδωσε το δίκτυο al Arabiya.

Δυνάμεις του αραβικού συνασπισμού με τη στήριξη των ΗΑΕ άρχισαν πρόσφατα να συμμετέχουν στις μάχες κατά των Χούθι στις επαρχίες Μάριμπ και Σάμπουα της Υεμένης.

Τα Εμιράτα έχουν μειώσει σημαντικά από το 2019 τη στρατιωτική τους παρουσία στην εμπόλεμη χώρα, αλλά εξακολουθεί να εκπαιδεύει και να εξοπλίζει τις ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης.

Υπενθυμίζεται επίσης πως ένα εμιρατιανό φορτηγό πλοίο, το «Rwabee», είχε καταληφθεί από αντάρτες Χούθι στις αρχές του 2022.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι Χούθι απειλούσαν με δράση κατά των ΗΑΕ, υποστηρίζοντας ότι οι «μισθοφόροι» του κράτους του Κόλπου είχαν ενταχθεί στη μάχη για το Μαρίμπ, όπου ξέσπασαν μάχες τους τελευταίους μήνες.

 

πηγη: https://warnews247.gr

 

 

 


 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook ⬇️

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ