ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Διπλή "τανάλια" σε ΝΑΤΟ: "ΝΑΙ" Πεκίνου σε ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Αποδεσμεύτηκαν δυνάμεις από Αρκτική & Κίνα

 Για πρώτη φορά στην σύγχρονη στρατιωτική Ιστορίας της Ρωσίας, η Μόσχα αισθάνεται απόλυτα ασφαλής ώστε να μετακινεί δυνάμεις από τα σύνορα με την Κίνα.

 


 

Και πλέον η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για τις ΗΠΑ στην Νότια Σινική Θάλασσα αφού είναι δεδομένο πως η Ρωσία θα καλύψει πλήρως την Κίνα όταν αποφασίσει να χτυπήσει την Ταιβάν.

Πρόκειται για την αρχή ενός σεναρίου που είναι εφιάλτης για ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

 

Μετακίνηση δυνάμεων από τα σύνορα με Κίνα και Αρκτική

 

Για πρώτη φορά η Ρωσία μετέφερε δυτικά και προς τα σύνορα με Ουκρανία στρατεύματα που παραδοσιακά προστατεύουν τα ρωσικά σύνορα από τις Κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πρόκειται για 128η Μεραρχία Πυροβολικού και την 69η Ταξιαρχία Κάλυψης Συνόρων, μια ειδική δύναμη που στάθμευε στην ρωσική Άπω Ανατολή, στο Babstovo, κοντά στα σύνορα με Κίνα.

Αποκλειστικός σκοπός της 69ης Ταξιαρχίας είναι η προστασία των συνόρων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας στην Αυτόνομη Περιοχή Γεβρεΐσκαγια ή αλλιώς Εβραϊκή Αυτόνομη Περιοχή.

Η κίνηση αυτή είναι πέρα για πέρα ασυνήθιστη και έχει χτυπήσει συναγερμό στο ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, η Μόσχα μετακίνησε την 200η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, ένα στρατιωτικό σχηματισμό του 14ου Σώματος Στρατού, που υπάγεται στον Βόρειο Στόλο και εδρεύει στο Pechenga στην Περιφέρεια Μούρμανσκ. Η Ταξιαρχία σχηματίστηκε το 1997 και είναι μία από τις δύο ρωσικές ταξιαρχίες πολέμου της Αρκτικής.

 

Εδώ υπενθυμίζουμε, ότι η δύναμη αυτή του Βόρειου Στόλου θα συναντήσει τα 3 αποβατικά του Βόρειου Στόλου που είναι καθοδόν. Η Μόσχα δεν συγκεντρώνει απλά στρατό από διάφορε μονάδες αλλά ισχυρή αποβατική δύναμη με πολλές Ταξιαρχίες Πεζοναυτών.

 

Κίεβο: Μαθήματα πρώτων βοηθειών σε πολίτες

 

Στο Κίεβο έχουν ξεκινήσει εντατικά μαθήματα παροχής πρώτων βοηθειών σε απλούς πολίτες.

Επιπλέον, εκπαιδευτές τους διδάσκουν βασικές δεξιότητες όπλων και τακτικές διαφυγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μάθημα διευθύνεται από εθελοντές πολίτες και στρατιωτικούς γιατρούς.

Ο κύριος εκπαιδευτής είναι η Liudmyla Bileka — μια εθελόντρια στρατιωτική γιατρός που υπηρέτησε στον πόλεμο στο Donbas.

 

 Image

 

Η Κίνα στο πλευρό της Ρωσίας – Απειλεί τις ΗΠΑ με πόλεμο

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η αποδέσμευση ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα με Κίνα έρχεται μετά την υποστήριξη που εξέφρασε το Πεκίνο στην αντιπαράθεσή της Ρωσίας με τη Δύση για την Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Μόσχα έχει «εύλογες ανησυχίες για την ασφάλεια» που θα πρέπει να «ληφθούν σοβαρά υπόψη» από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι  που πραγματοποίησε απόψε τηλεδιάσκεψη με τον Αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν και τόνισε ότι η χαλάρωση της έντασης απαιτεί το τέλος της «ψυχροπολεμικής νοοτροπίας».

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας εξέφρασε την υποστήριξή του στη στάση της Μόσχας ενάντια στην επέκταση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι «η περιφερειακή ασφάλεια δεν μπορεί να επιτευχθεί με την ενίσχυση ή ακόμη και επέκταση των στρατιωτικών μπλοκ».

Παράλληλα, η Κινεζική πρεσβεία στις ΗΠΑ έστειλε μια σαφή προειδοποίηση στην Ουάσιγκτον για την Ταϊβάν, απειλώντας ακόμη και με στρατιωτική σύγκρουση.

«Παρακαλώ επιτρέψτε μου να το τονίσω αυτό. Το ζήτημα της Ταϊβάν είναι το πιο ασταθές σημείο σύγκρουσης μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών» δήλωσε ο Κινέζος πρέσβης στις ΗΠΑ, Qin Gang.

Σύμφωνα με τον πρέσβη, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν, μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να ξεσπάσει όπως είπε:

«Εάν οι αρχές της Ταϊβάν, με την ενθάρρυνση των Ηνωμένων Πολιτειών, συνεχίσουν τον δρόμο προς την ανεξαρτησία, είναι πολύ πιθανό αυτό να μπλέξει την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις δύο μεγάλες δυνάμεις, σε μια στρατιωτική σύγκρουση».

 

ΠΗΓΗ: https://warnews247.gr

 

 

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook ⬇️

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ