ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Γερμανική αβάντα σε Ρώσο αναλυτή που ζητά επίθεση σε Βαλτική & Σουηδία - Σε κατάσταση πολέμου οι ΕΔ της Ρουμανίας

 Νέο σοβαρό επεισόδιο με εμπλοκή Γερμανού δημοσιογράφου σημειώθηκε πριν λίγες ώρες όταν Ρώσος αναλυτής παρουσίασε σε ζωντανή μετάδοση σχέδια ρωσικής επίθεσης στα Βαλτικά κράτη και την Σουηδία!


 Το θέμα είναι πλέον που το πάει η Γερμανία καθώς δεν μπορεί να είναι τυχαίες όλες αυτές οι δηλώσεις από πλευράς Βερολίνου ακόμη και αν καταδικάζονται εκ των υστέρων. Υπάρχει κάποια μυστική συμφωνία με την Ρωσία;

  

Ο Ρώσος αναλυτής σε μια κίνηση που θυμίζει τους γραφικούς της Άγκυρας, έβγαλε χάρτες και έδειξε αναλυτικά πως μπορεί και πρέπει -κατά τη γνώμη του- να γίνει η ρωσική αντεπίθεση στα κράτη της Βαλτικής!

 

Διαβάστε επίσης

Σοκαριστική παραδοχή ΗΠΑ: Ποιον Δνείπερο; Η Ρωσία πηγαίνει Κίεβο! – Η Σουηδία ενισχύει την άμυνα του Gotland!

 

Ρώσος αναλυτής: Επίθεση σε Βαλτική και Σουηδία

 

Ο στόχος είναι η ένωση της Ρωσίας με τον θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Για να συμβεί αυτό πρέπει οι ρωσικές δυνάμεις να καταλάβουν τον Διάδρομο του Suwalki μεταξύ Λιθουανίας και Πολωνίας.

 

 Αυτός ο «διάδρομος», όπως θα δείτε και στον χάρτη παρακάτω, έχει μήκος σχεδόν 100 χλμ και συνδέει την περιοχή του Καλίνινγκραντ με τη Λευκορωσία.

Έτσι ο Ρώσος αναλυτής τονίζει πως πρέπει να συμβούν τα εξής:

  1. Ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις να καταλάβουν το σουηδικό νησί του Gotland και να εγκαταστήσουν εκεί αντιαεροπορικά συστήματα S-400
  2. Έπειτα ρωσικές δυνάμεις από το Καλίνινγκραντ και Λευκορωσικές θα επιτεθούν για να κλείσουν τον Διάδρομο του Suwalki μεταξύ Λιθουανίας και Πολωνίας!

Ο Ρώσος αναλυτής προτείνει δηλαδή επίθεση εναντίον 3 κρατών!

 

 

Γερμανός δημοσιογράφος υπερασπίζεται την Ρωσία

 

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, οι Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις αναπτύσσονται στο στρατηγικής σημασίας νησί του Gotland λόγω φόβου ρωσικής κίνησης στην Βαλτική και στο Καλίνινγκραντ.

Συγκεκριμένα, η Σουηδία στέλνει άρματα μάχης και στρατεύματα στην περιοχή σε μια εξαιρετικά σπάνια κίνηση.

 

 


 

Οι στρατιώτες έλαβαν διαταγές να περιπολούν στους δρόμους τη στιγμή που εντοπίστηκαν drones άγνωστης προελεύσεως να πετούν κοντά σε στρατηγικές υποδομές της χώρας.

Την κίνηση αυτή ήρθε να καταδικάσει ο Γερμανός δημοσιογράφος στην Μόσχα, Jo Angerer, ο οποίος εργάζεται για το μεγαλύτερο  κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος επιτέθηκε στην Σουηδία λέγοντας το απίστευτο:

“Ασφαλώς τα σουηδικά άρματα μάχης στην γη του Gotland αποτελούν απειλή για την Μόσχα”!

 

Σε «κατάσταση πολέμου» οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρουμανίας

 

Όλες οι ένοπλες δυνάμεις της Ρουμανίας θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για «κατάσταση πολέμου» υπό τον φόβο μιας πιθανής ρωσικής εισβολής στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με έγγραφο που ήρθε στην δημοσιότητα.

 

Συγκεκριμένα πρόκειται για υπουργική απόφαση η οποία αναφέρει ότι oι στρατιωτικοί εισαγγελείς είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι να κινητοποιήσουν τους έφεδρους στρατιωτικούς και η αποστολή των αστυνομικών μπορεί να αλλάξει και να προσαρμοστεί σε κατάσταση πολέμου.

Ήδη σε ρουμανικά λιμάνια και αεροδρόμια στη Μαύρη Θάλασσα έχουν κινητοποιηθεί πολεμικά πλοία και αεροπλάνα της Ισπανίας και της Γαλλίας.

«Οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι δύσκολες», προειδοποίησε Ευρωπαίος διπλωμάτης μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας στο EURACTIV.

Τα σενάρια, σύμφωνα με ειδικούς και αναλυτές, ποικίλουν και τα πάντα θα εξαρτηθούν από το βαθμό κλιμάκωσης που θα επιλέξει η Ρωσία.

Το χειρότερο σενάριο είναι μια «πλήρους κλίμακας» εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το καλύτερο σενάριο είναι να επικρατήσει η διπλωματία όπως προωθούν οι «μετριοπαθείς» Ευρωπαίοι όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία αλλά και η Ελλάδα, εξαντλώντας «κάθε περιθώριο διαλόγου» με τη Μόσχα.

Ένα άλλο σενάριο είναι να γίνει μια «μικρή εισβολή» με παραβίαση των ουκρανικών συνόρων, ή απλά να στείλουν οι Ρώσοι μισθοφόρους και στρατιωτικό εξοπλισμό στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας Ντονέτσκ, Λουχάνσκ.

 Ένα κακό σενάριο είναι, επίσης, να εκτοξευθούν ρωσικοί συμβατικοί πύραυλοι κατά του ουκρανικού εδάφους χωρίς την αποστολή στρατευμάτων.

 

πηγη: https://warnews247.gr

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook ⬇️

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ