ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΝΑΤΟ προς Ρωσία: "Δεν ξέρετε τι σας περιμένει" - Τρία αεροπλανοφόρα σε θέσεις μάχης - Yπό ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση το USS Harry Truman

 Η Ουάσιγκτον κινεί τα πιόνια στην “σκακιέρα” κινητοποιώντας ναυτικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, από την λήξη του Ψυχρού Πολέμου, oμάδα μάχης Αμερικανικού αεροπλανοφόρου τέθηκε υπό την ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση στην Μεσόγειο.

 


 Ο Αμερικανικός Στόλος απλώνεται σε πρώτη φάση τόσο στην Μεσόγειο όσο και στην Νότια Σινική Θάλασσα. Προηγήθηκαν συνεννοήσεις ΗΠΑ-Ιαπωνίας που αφορούν τόσο την Κίνα όσο και την Ρωσία.

 H Ιαπωνία συντάχθηκε πλήρως με τις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός της χώρας δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα “δώσει κοινή απάντηση με τις ΗΠΑ στην ρωσική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας”.

 

Μάλιστα ο Φούμιο Κισίντα δεσμεύτηκε ότι “η Ιαπωνία θα στηρίξει πλήρως τις ΗΠΑ στις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά”.

Τι δουλειά έχει η Ιαπωνία με την Ουκρανία; Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταιβάν.

Έτσι Μόσχα και Πεκίνο θα ανοίξουν δύο ταυτόχρονα μέτωπα στις ΗΠΑ. Γι αυτό και η Ουάσιγκτον έχει κινητοποιήσει δύο αεροπλανοφόρα στην περιοχή.

 

ΝΑΤΟ: “Δεν ξέρετε τι σας περιμένει” – USS Harry Truman και Charles De Gaulle στην Μεσόγειο

 

Στην Μεσόγειο έχει αναπτυχθεί το αεροπλανοφόρο USS Harry Truman και η ομάδα μάχης του 6ου Στόλου. Στην περιοχή βρίσκονται επίσης γαλλικά, ιταλικά και φυσικά, ελληνικά και τουρκικά πλοία

Αμερικανικές πηγές τονίζουν με νόημα πως “αυτό που βλέπουν οι Ρώσοι είναι 20 αεροσκάφη που βρίσκονται στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου. Αυτό που δεν βλέπουν, είναι πόσα διαθέτει συνολικά…”

 

 Image

 

Στην περιοχή θα βρίσκεται ακόμη ένα αεροπλανοφόρο, το γαλλικό Σαρλ-ντε-Γκολ θα αποπλεύσει. Επίσημα το γαλλικό αεροπλανοφόρο και η ομάδα μάχης του θα συμμετάσχει στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

Όμως οι ομάδες μάχης των δύο αεροπλανοφόρων αναμένεται να συγκλίνουν κατά του ρωσικού Στόλου στην Μεσόγειο.

«Το αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle και η αεροναυτική συνοδεία του, βγαίνουν ξανά στη θάλασσα: σε αυτήν την αποστολή, που αποκαλείται «Κλεμανσό 2022», θα συμμετάσχει κυρίως στην επιχείρηση Inherent Resolve κατά του Νταές (σ.σ. Ισλαμικό Κράτος) στο Λεβάντε», ανέφερε η Παρλί μέσω του Twitter.

 

Δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα στην Νότια Σινική Θάλασσα

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας και το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας έχουν εισέλθει δύο ναυτικές μοίρες, με επικεφαλής τα αεροπλανοφόρα USS Carl Vinson και USS Abraham Lincoln.

Επιπλέον στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται τα πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων USS America και USS Essex μαζί με δυνάμεις της Ιαπωνίας.

 

Στόχος είναι, όπως ανακοινώθηκε στην Ουάσιγκτον, η πραγματοποίηση ασκήσεων και η παροχή έμπρακτων εγγυήσεων προς τους συμμάχους των ΗΠΑ ότι δεν θα επιτραπεί η απόλυτη κυριαρχία της Κίνας και θα προασπισθεί η ελεύθερη ναυσιπλοΐα.

«Επιχειρήσεις όπως αυτή μας επιτρέπουν να βελτιώσουμε την αξιοπιστία των μαχητικών μας δυνατοτήτων, να παρέχουμε εγγυήσεις στους συμμάχους και εταίρους μας και να διαμηνύσουμε ως ναυτικό την αποφασιστικότητά μας να διασφαλίσουμε την περιφερειακή σταθερότητα και να αντιμετωπίσουμε τις κακόβουλες επιρροές», τόνισε ο διοικητής του ενός από τα δύο αεροπλανοφόρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από την ανακοίνωση της Ταϊβάν για τη νέα επίδειξη δύναμης που πραγματοποίησε η Κίνα.

Συγκεκριμένα, η Ταϊπέι έκανε λόγο για 39 κινεζικά αεροσκάφη – μαχητικά, βομβαρδιστικά και ηλεκτρονικού πολέμου – τα οποία βρέθηκαν στη εναέρια ζώνη έγκαιρης προειδοποίησης της χώρας.

 

 ΠΗΓΗ: https://warnews247.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook ⬇️

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ