ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΕΚΤΑΚΤΟ- Εντολή Β.Πούτιν: H Ρωσία ετοιμάζεται να δεχτεί εκατ. Ουκρανούς πρόσφυγες - Αναπτύσσονται Εθνική Φρουρά & πυρηνικές δυνάμεις

 ο υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας με εντολή Β. Πούτιν ετοίμασε σχέδιο νόμου προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια ξένων πολιτών που θα αφιχθούν “μαζικά” και “ξαφνικά” στο έδαφος της Ρωσίας.

 


 Σκοπός είναι η προετοιμασία της Ρωσίας για καταστάσεις ανάλογες με την έξοδο των Ουκρανών πολιτών από την χώρα τους το 2014!

 

Παράλληλα έχουν συμβεί τέσσερα περιστατικά που δείχνουν… ένοπλη σύγκρουση:


  1. Πρώτον, η Ρωσία απαγόρεψε στους Λετονούς επιθεωρητές του ΟΑΣΕ να προχωρήσουν στον προκαθορισμένο έλεγχο όπλων και πολεμικού υλικού στις περιοχές Bryansk και Smolensk.
  2. Δεύτερον άρχισε η μεταφορά ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων VDV
  3. Τρίτον, τέθηκαν σε επιφυλακή πυρηνικές δυνάμεις
  4. Τέταρτον, μεταφέρονται για πρώτη φορά δυνάμεις της ρωσικής Εθνικής Φρουράς Rosgvardiya. Η ρωσική Εθνική Φρουρά κινείται προς διάφορες κατευθύνσεις κατά μήκος της Ρωσίας με σκοπό την παροχή προστασίας κατά την διάρκεια εμπόλεμης κατάστασης. Στην περιοχή Makhachkala του Dagestan, δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς μεταφέρονται με αμαξοστοιχίες.

Το 2020, η ρωσική Εθνική Φρουρά (Rosgvardia) και το υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας βάση της οποίας, η  Rosgvardia  μπορεί αν διεξάγει επιχειρήσεις επιβολής του νόμου σε όλη την Λευκορωσία.

 

Έλεγχος ετοιμότητας Νότιας και Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας

Η Μόσχα έθεσε σε επιφυλακή μονάδες της Νότιας και Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Η Φρουρά Αρμάτων της Δυτικής Περιφέρειας μαζί με 20 κινητά κέντρα Διοίκησης και Ελέγχου της Νότιας Περιφέρειας ξεκινούν ασκήσεις ελέγχου και ετοιμότητας.

 

Παράλληλα, ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας και ο Στόλος της Κασπίας ξεκινούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ναυτικού, πάνω από 6.000 στρατιώτες θα προχωρήσουν σε έλεγχο ετοιμότητας.

“Θα λάβει χώρα άσκηση με πραγματικά πυρά με την συμμετοχή όλων των τύπων των αεροσκαφών και των ναυτικών δυνάμεων Μαύρου Στόλου και Στόλου Κασπίας” ανέφερε η ανακοίνωση.

 

Σε επιφυλακή πυρηνικές δυνάμεις

Παράλληλα, 100 μονάδες οπλισμού και 1.000 στρατιώτες από την 54η Πυραυλική Μεραρχία στο Teykovo τέθηκαν σε επιφυλακή και προχωρούν σε έλεγχο ετοιμότητας.

Πρόκειται για επίγειους διηπειρωτικούς πυραύλους Yars που μπορεί να χτυπήσουν σε απόσταση 11.000 χλμ. Oι πυρηνικοί πύραυλοι Yars είναι η Βάση των Στρατηγικών Δυνάμεων της Ρωσίας.

 Βαλλιστικοί πύραυλοι και πύραυλοι κρουαζιέρας | αρχείο real news, time |  Real.gr

Πριν 24 ώρες οι Αμερικανοί ανέφεραν πως έψαχναν για κινήσεις των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων. Οι κινήσεις αυτές ξεκίνησαν.

 

Ρωσία: Σχέδιο Νόμου για την υποδοχή προσφύγων

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας με σχέδιο νόμου απλοποιεί την διαδικασία παροχής ασύλου.

Πλέον θα υποβάλλεται μία αίτηση ασύλου στη Ρωσία, η οποία θα επιτρέπει τον προσδιορισμό του νομικού καθεστώτος ενός αλλοδαπού, μειώνοντας τον χρόνο εξέτασης των εγγράφων κατά περισσότερο από τρεις μήνες.

«Τόσο η διαδικασία αίτησης ασύλου όσο και η διαδικασία χορήγησης ασύλου έχουν υποστεί σημαντικές αλλαγές. Η καινοτομία έγκειται στην ανάγκη υποβολής μίας αίτησης ασύλου στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο χρόνος που απαιτείται για την χορήγηση καθεστώτος πρόσφυγα στον αιτούντα ή της χορήγησης του προσωρινού ασύλου, μειώνεται σημαντικά», αναφέρει το έγγραφο.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εσωτερικών προτείνει την απαγόρευση παροχής πληροφοριών σχετικά με αιτούντες άσυλο στη Ρωσία και άτομα που έχουν λάβει άσυλο χωρίς γραπτή συγκατάθεση.

Το σχέδιο νόμου προτείνει να εγκαταλειφθεί η πρακτική της αίτησης ασύλου στη Ρωσία εκτός της επικράτειάς της χώρας.

«Το σχέδιο νόμου δεν προβλέπει το δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου για άτομα εκτός της επικράτειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διότι εάν ο αιτών δεν υπάγεται στη δικαιοδοσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν μπορεί να επαληθευτεί η εγκυρότητα της αίτησής του για άσυλο. καθώς δεν είναι δυνατή η πλήρης παροχή αξιόπιστης διεθνούς προστασίας στην επικράτεια τρίτου κράτους», αναφέρει το έγγραφο.

Το έγγραφο προβλέπει επίσης την εισαγωγή ενός νέου θεσμού «προσωρινής προστασίας» ως ένα από τα είδη ασύλου.

“Ένας νέος θεσμός εισάγεται – η “προσωρινή προστασία” ως ένας από τους τύπους ασύλου, που νοείται ως έκτακτο προκαταρκτικό μέσο για τη διασφάλιση της ασφάλειας των ξένων πολιτών που έχουν φτάσει μαζικά στη Ρωσία”, καταλήγει το έγγραφο.

 

Νέα αερογέφυρα ΗΠΑ προς Ουκρανία


Image

 

Ένα ακόμη αμερικανικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Κιέβου μεταφέροντας  300 αντιαρματικούς πυραύλους javelins και 350  αντιαρματικά M141 Bunker Defeat.

Πρόκειται για το τρίτο φορτίο αμερικανικών όπλων προς την Ουκρανία.

 

 Image

 

 ΠΗΓΗ: https://warnews247.gr

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook ⬇️

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ