ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Σε πολεμικό συναγερμό τέθηκαν οι αμερικανικές δυνάμεις: Η Ρωσία ετοιμάζει προβοκάτσια εισβολής στην Ουκρανία!

 Σε πολεμικό συναγερμό έχουν τεθεί οι αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκες δυνάμεις σε Αν. Ευρώπη και Βαλτική μετά τις δηλώσεις του Λευκού Οίκου και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

 


 

 Μπαράζ δηλώσεων από Λευκό Οίκο και αμερικανικό ΥΠΑΜ

 

 Δηλώσεις τις οποίες διέψευσε μεν η Μόσχα αλλά ήταν αρκετές να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση στην περιοχή.

 

Λευκός Οίκος: Η Ρωσία ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για εισβολή

Λευκός Οίκος και αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας μιλούν για πληροφορίες που διαθέτουν περί πρόθεσης της Ρωσίας να «κατασκευάσει ένα πρόσχημα» για να εισβάλει στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες πως η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα πρόσχημα για μία εισβολή στην Ουκρανία, δημιουργώντας ένα γεγονός «ψευδούς σημασίας», δήλωσε την Παρασκευή (14/01) η γραμματέας του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

 

 

«Ως κομμάτι των σχεδίων της, η Ρωσία στρώνει το έδαφος για να έχει την επιλογή της κατασκευής ενός προσχήματος για εισβολή» είπε η Ψάκι σε συνέντευξη Τύπου.

«Έχουμε πληροφορίες που δείχνουν ότι η Ρωσία έχει ήδη προ-τοποθετήσει ομάδα ενεργούντων να διεξάγουν μία επιχείρηση “ψευδούς συναγερμού” στην ανατολική Ουκρανία. Οι συγκεκριμένοι που θα κάνουν την επιχείρηση, έχουν εκπαιδευτεί σε συνθήκες πολέμου εντός μητρόπολης και στη χρήση εκρηκτικών για να κάνουν ενέργειες σαμποτάζ εναντίον των ίδιων των ρωσικών δυνάμεων».

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν έχουν εκτίμηση για τη στιγμή που η Ρωσία έχει αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν.

 

 

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναφέρει ότι έχει «πολύ βάσιμες» πληροφορίες που μιλούν για κατασκευή προσχήματος από την πλευρά της Ρωσίας για εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, Τζων Κίρμπι.

«Έχουμε πληροφορίες ότι θα προετοιμάσουν μία επιχείρηση που να μοιάζει σαν επίθεση εις βάρος τους ή κατά του λαού του, ή κατά ρωσόφωνων στην Ουκρανία. Έχουμε ενδείξεις ότι ρωσικής επιρροής άτομα ξεκινούν να κατασκευάζουν ουκρανικές προκλήσεις τόσο σε κρατικά μέσα όσο και στα social media, για να δικαιολογήσουν κάποιου είδους πρόσχημα εισβολής», χωρίς να ξεκαθαρίζει τι είδους πληροφορίες έχουν οι ΗΠΑ για τις υποτιθέμενες ρωσικές προετοιμασίες εισβολής στην Ουκρανία.

 

 

Η απάντηση της Μόσχας

 

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα και τις αναφορές δυτικών μέσων ενημέρωσης για πιθανή προβοκάτσια που ετοιμάζει η Ρωσία στο Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία), όπου έχει σταλεί ομάδα πρακτόρων γι αυτό τον σκοπό, ως ανυπόστατα και ατεκμηρίωτα.

«Μέχρι στιγμής αυτές οι δηλώσεις είναι αβάσιμες και ατεκμηρίωτες», δήλωσε στο πρακτορείο TASS σχολιάζοντας διάφορα σχετικά δημοσιεύματα δυτικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και του CNN το οποίο επικαλέσθηκε πηγή στην αμερικανική κυβέρνηση

 

.

Ρωσική Πρεσβεία: Fake News η δήλωση Λευκού Οίκου για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

 

H Ρωσική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, χαρακτήρισε ως ψευδή και με στόχο την πληροφοριακή πίεση, τη δήλωση του Λευκού Οίκου, μέσα στις οποίες υπάρχει και το χρονοδιάγραμμα της «ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Με ανάρτησή της στην σελίδα της στο Facebook, η ρωσική διπλωματική αποστολή στην Ουάσιγκτον, σημείωσε πως οι αμερικανικές αρχές ήδη περιγράφουν λεπτομερώς τα σενάρια τέτοιων προκλήσεων και παραθέτουν ακόμα και τις ημερομηνίες της ενδεχόμενης έναρξης «επιχειρήσεων», χωρίς όμως να παραθέτουν το παραμικρό στοιχείο.

Οι διπλωμάτες τόνισαν πως με τον τρόπο που διατυπώνεται το συγκεκριμένο ζήτημα «επιβεβαιώνεται η συνεχιζόμενη πίεση πληροφόρησης» απέναντι στη Ρωσία.

Επιπλέον, επαναλαμβάνεται το ίδιο σενάριο: υπάρχει ένα μπαράζ πληροφοριών για μια αίσθησης, η οποία στην συνέχεια επαναλαμβάνεται πολλές φορές από τον Τύπο και στο τέλος καταλήγει να γίνεται θέμα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

 

πηγη: https://warnews247.gr

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook ⬇️

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ