ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Δύο εκατ. πολίτες στα όπλα καλεί η Ουκρανία: Διάγγελμα από τον ΣΕΑ του Μπάιντεν - Αδειάζουν οι αποθήκες βαλλιστικών όπλων της Μόσχας

 Σύμφωνα με πληροφορία της τελευταίας στιγμής, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας αποφάσισε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Χάρκοβο να αυξηθούν οι δυνάμεις των Μονάδων Εδαφικής Άμυνας (TDF) στα 2 εκατομμύρια.

 


 

Μιλάμε για τρομαχτική αύξηση που μπορεί να συμβεί μόνο για λόγους ένοπλης σύρραξης. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι Μονάδες Εδαφικής Άμυνας αποτελούν σχεδόν την τελευταία λύση έκτακτης ανάγκης (κάτι σαν πολιτοφυλακές). Η Ουκρανία μέχρι τώρα μπορούσε να κινητοποιήσει 25 Ταξιαρχίες Άμυνας Εδάφους, μία ανά περιοχή.

Η κάθε Ταξιαρχία αποτελείται από 150 Τάγματα. Σε καιρό ειρήνης μπορεί να κινητοποιηθούν 10.000 άντρες ενώ σε καιρό πολέμου 130.000 άντρες.

Τώρα αυτός ο αριθμός εκτοξεύτηκε στα 2 εκατομμύρια πολίτες! Μιλάμε πλέον για διαδικασία επιστράτευσης και παλλαϊκής Άμυνας όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει εδώ και πολύ καιρό…

 

Διάγγελμα προς τους Αμερικανούς πολίτες από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ

 

Από το “War Room” του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τ.Μπάιντεν, ενημέρωσε πάνω από 20 ηγέτες χωρών του ΝΑΤΟ για την ρωσική απόφαση εισβολής στην Ουκρανία.

Αμέσως μετά, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τ. Σάλιβαν, ζήτησε από όλους τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν αμέσως από την Ουκρανία τις επόμενες 24-48 ώρες.

 

Σ.Ε.Α. ΗΠΑ: Φύγετε τις επόμενες 24-48 ώρες από Ουκρανία

 

“Η Ρωσία έχει τώρα αρκετές δυνάμεις για να πραγματοποιήσει μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας και η επίθεση θα μπορούσε να ξεκινήσει «ανά πάσα στιγμή πλέον», δήλωσε πριν από λίγο ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, προσθέτοντας επί λέξει ότι η Ρωσία αναζητεί πρόφαση για να εισβάλει.

Ο Σάλιβαν, μιλώντας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου και χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία, είπε ότι όποιος Αμερικανός βρίσκεται ακόμα στην Ουκρανία θα πρέπει να φύγει τις επόμενες 24 με 48 ώρες

«Ενθαρρύνουμε όλους τους Αμερικανούς πολίτες που παραμένουν στην Ουκρανία να αναχωρήσουν αμέσως», είπε και πρόσθεσε:

«Εάν μείνετε, αναλαμβάνετε τον κίνδυνο.

Eάν υπάρξει επίθεση, ο στρατός μπορεί να μην είναι σε θέση να σώσει ανθρώπους.

Mια ρωσική εισβολή θα μπορούσε να ξεκινήσει με αεροπορικούς βομβαρδισμούς και επιθέσεις με πυραύλους που θα δυσκολέψει  τις αναχωρήσεις.

Οι βομβαρδισμοί μπορεί να σκοτώσουν πολίτες ανεξαρτήτως εθνικότητας

 

Oι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να διατάξει μια εισβολή πριν από το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο και ότι μια ταχεία επίθεση στο Κίεβο είναι πιθανή”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώτη φορά, μέλη της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κίεβο τηλεφωνούν σε Αμερικανούς πολίτες και δεν στέλνουν αυτοματοποιημένο μήνυμα.

Τους αναφέρουν πως πρέπει να φύγουν από την Ουκρανία και τους  ρωτάνε αν έχουν κανονίσει να φύγουν. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης τους εύχονται “να μείνουν ασφαλείς”.

 

Συμβούλιο στο ΝΑΤΟ

 

Οι πρέσβεις των χωρών μελών του ΝΑΤΟ συγκαλούν έκτακτη σύσκεψη απόψε το βράδυ για να συζητήσουν τον ρωσικό στρατιωτικό και στρατηγικό σχεδιασμό.

Ο Αρχηγός του Πενταγώνου, Στρατηγός Milley, μίλησε με τον Ρώσο ομόλογο του, Στρατηγό Gerasimov, και αμέσως μετά ενημέρωσε τους ομολόγους του σε Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Βρετανία και την στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε την αποστολή επιπλέον 3.000 αμερικανικών δυνάμεων από την 82η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στην Πολωνία.

 

Αδειάζουν οι αποθήκες βαλλιστικών όπλων της Μόσχας

 

Βίντεο που έρχονται από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα δείχνουν πως η Μόσχα έχει αδειάσει τις αποθήκες των βαλλιστικών της όπλων.

Μεγάλες στρατιωτικές φάλαγγες με βαλλιστικά συστήματα Iskander-M πλησιάζουν τα ουκρανικά σύνορα ενώ ρωσικά άρματα μάχης Τ-90, Τ-80 καιεκσυγχρονισμένα Τ-73 κάνουν την εμφάνιση τους με συστήματα αυτοπροστασίας και με ενισχυμένες πλευρικές θωρακίσεις και πύργους λόγω των αντιαρματικών Javelin της Ουκρανίας

Oι Ρώσοι έχουν στρατοπεδεύσει στα 10 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα από την πλευρά της Λευκορωσίας ενεργοποιώντας μια εγκαταλελειμμένη βάση της στρατηγικής αεροπορίας επί ΕΣΣΔ στην περιοχή Gomel.

Τέλος, η Ρωσία τροποποιεί την αρχική ΝΟΤΑΜ και κλείνει εντελώς την Μαύρη Θάλασσα και το Στενό του Κερτς ανοίγοντας την Θάλασσα του Αζόφ.

 

 Image

 

 ΠΗΓΗ: https://warnews247.gr

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook ⬇️

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ