ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

EKTAKTO-Η Ρωσία "στραγγαλίζει" την Ουκρανία με ναυτικό αποκλεισμό! - Ο Μπάιντεν ενέκρινε σχέδιο προσφυγικής κρίσης

 Ναυτικό αποκλεισμό επιβάλλει η Ρωσία στην Ουκρανία καθώς μπλοκάρει τα ουκρανικά λιμάνια σε Μαύρη Θάλασσα και Θάλασσα του Αζόφ χωρίς να αφήνει δίοδο ούτε για εμπορικό πλοίο.

 


 

Ταυτόχρονα ο Μπάιντεν ενέκρινε σχέδιο αντιμετώπισης ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης. Αμερικανοί Αξιωματούχοι αναφέρουν πως περιμένουν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο πρόσφυγες μόνο στην Πολωνία.

 

Ρωσία: Ναυτικός Αποκλεισμός στην Ουκρανία

 

Πιο αναλυτικά, η Ρωσία με ΝΟΤΑΜ ανακοίνωσε τον ναυτικό αποκλεισμό της Ουκρανίας με πρόφαση την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων. Οι ασκήσεις θα ξεκινήσουν με την άφιξη των έξι αποβατικών που πέρασαν χτες τα Στενά.

Μετά την ένωση Ρωσίας και Κριμαίας, η Μόσχα ελέγχει τα παρακείμενα χωρικά ύδατα και απομένει μόνο μια θαλάσσια λωρίδα μήκους 27 μιλίων για απρόσκοπτη πλοήγηση πλοίων προς τα λιμάνια της Ουκρανίας στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Η λωρίδα αυτή ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό.

Είναι αξιοσημείωτο πως ο ναυτικός αποκλεισμός έρχεται μετά την διέλευση του ρωσικού πλοίου υποκλοπών λίγο έξω από την Οδησσό.

 

Ο ναυτικός αποκλεισμός ξεκινά από τις 13 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 του μήνα” αναφέρουν ουκρανικές πηγές.

Πρέπει να τονίσουμε ότι ο ναυτικός αποκλεισμός, ειδικά στην περίπτωση που διαρκέσει πολύ, θα επιδεινώσει την οικονομική και κοινωνικο-πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, ο ρωσικός Στρατός μετέφερε συστήματα παράκτιας Άμυνας K-300 Bastion. Τα συστήματα εντοπίστηκαν στο Krasnodar με κατεύθυνση την Κριμαία.

Με εμβέλεια 400 χλμ και τον υπερηχητικό αντιπλοικό πύραυλο κρουζ Yakhont (Oniks) η Ρωσία μπλοκάρει μια μεγάλη ναυτική έκταση απειλώντας σκάφη επιφανείας, ναυτικές δυνάμεις και νηοπομπές.

Επιπλέον, όπως θα δείτε και σε βίντεο, μεταφέρθηκαν και νέα βαλλιστικά συστήματα Iskander-M στην περιοχή Bryansk της Λευκροωσίας. Το βρίσκεται Κίεβο εντός της εμβέλειας τους.

 

Παράλληλα, η Ρωσία ενεργοποίησε τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 στην Λευκορωσία. Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες, ενεργοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο Τάγματα S-400 από το 1529η Σύνταγμα Αεράμυνας από την Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια.

Στο βίντεο διακρίνονται αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir-S  και ένα ραντάρ 96L6.

 


 

Λευκός Οίκος: Ενέκρινε σχέδιο αντιμετώπισης ανθρωπιστικής καταστροφής

 

Ο Λευκός Οίκος ενέκρινε ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικής καταστροφής στην Ουκρανία σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ, ο Λευκός Οίκος εξουσιοδότησε το Πεντάγωνο ώστε αμερικανικά στρατεύματα να συνδράμουν για να απεγκλωβίσουν και να βοηθήσουν χιλιάδες Αμερικανούς, Ουκρανούς και άλλους να διαφύγουν από την εμπόλεμη Ζώνη.

Αμερικανικές πηγές σχολίαζαν:

“Η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να αποφύγει μια επανάληψη της χαοτικής εκκένωσης που συνέβη στο Αφγανιστάν.

Για το λόγο αυτό εγκρίθηκε σχέδιο του Πενταγώνου. Αμερικανικά στρατεύματα από την Πολωνία θα βοηθήσουν χιλιάδες Αμερικανούς να διαφύγουν από την Ουκρανία αν η Ρωσία επιτεθεί.

 

Στην επιχείρηση εκκένωσης θα λάβουν μέρος 1.700 στρατιώτες από το 82η Αερομεταφερόμενο Σώμα που αναπτύχθηκε στην Πολωνία.

Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να δημιουργούν σημεία ελέγχου, καταυλισμούς σκηνών και άλλες προσωρινές εγκαταστάσεις εντός των συνόρων της Πολωνίας με την Ουκρανία για να εξυπηρετήσουν Αμερικανούς που φθάνουν.

Τα στρατεύματα δεν έχουν εξουσιοδότηση να εισέλθουν μέσα στην Ουκρανία και δεν πρόκειται να εκκενώσουν Αμερικανούς ή να πετάξουν σε αποστολές απεγκλωβισμού από το εσωτερικό της Ουκρανίας.

Αντίθετα, η αποστολή τους θα είναι να παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη για να βοηθήσουν στον συντονισμό της εκκένωσης των Αμερικανών από την Πολωνία, αφού φτάσουν εκεί από το Κίεβο και άλλες περιοχές της Ουκρανίας, πιθανότατα από ξηρά και χωρίς στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. 

Περίπου 30.000 Αμερικανοί βρίσκονται στην Ουκρανία και αν η Ρωσία επιτεθεί, ορισμένοι από αυτούς μαζί με Ουκρανούς και άλλους θα ήθελαν να φύγουν γρήγορα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Ο τρέχων σχεδιασμός για την Ουκρανία, είναι στο πρότυπο της ταχείας εκκένωσης περισσότερων από 100.000 Αμερικανών και Αφγανών που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ και οι συμμαχικές δυνάμεις στην Καμπούλ τον περασμένο Αύγουστο.

Μερικοί από τους ίδιους στρατιωτικούς διοικητές που συμμετείχαν στην αποστολή της Καμπούλ ηγούνται τώρα της προσπάθειας των ΗΠΑ γύρω από την Ουκρανία.

«Όλοι όσοι έζησαν την εκκένωση από το Αφγανιστάν ένιωσαν ότι ήταν αξιοσημείωτη αλλά και χαοτική», είπε ένας Αμερικανός αξιωματούχος και πρόσθεσε:

«Ήταν μια ακατάστατη, ακατάστατη απόσυρση. Δεν θέλουμε μια χαοτική αποχώρηση από την Ουκρανία».

 

ΠΗΓΗ : https://warnews247.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook ⬇️

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ