ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Επιφυλακή στο Πεντάγωνο: Οι Ρώσοι "νέκρωσαν" το δίκτυο καυσίμων Ευρώπης & Γερμανίας - Eπίθεση στη βάση της RAF στην Κύπρο!

 Συναγερμός έχει σημάνει στο αμερικανικό Πεντάγωνο καθώς έχουν συμβεί  πολλαπλά επεισόδια μεταξύ Ρωσίας και χωρών των ΝΑΤΟ με αποκορύφωμα το κτύπημα που υπέστη η καρδιά του δικτύου καυσίμων της Ευρώπης και της Γερμανίας.

 


 

Αμερικανός αξιωματούχος είπε πριν λίγο πως “στο Πεντάγωνο βρίσκονται σε επιφυλακή περιμένοντας την επόμενη κίνηση του Β. Πούτιν”.

Είναι γεγονός πως το Πεντάγωνο και ο Μπάιντεν δεν περίμεναν καν έγκριση του ΝΑΤΟ για αποστολή δυνάμεων στην Αν. Ευρώπη. Το γεγονός αυτό τέθηκε επί τάπητος στην ενημέρωση του Πενταγώνου.

“Γιατί αποφασίσατε τώρα την αποστολή δυνάμεων; Τί σας ανάγκασε; Γιατί αυτό έγινε σε διμερές επίπεδο και όχι υπό την “ομπρέλα” του ΝΑΤΟ;

Tί δείχνει το γεγονός ότι δεν περιμένατε έγκριση από το ΝΑΤΟ;” ρωτάει δημοσιογράφος τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου. Δείτε τι απαντά.

 

‘Επληξαν την καρδιά του δικτύου καυσίμων της Ευρώπης

 

Πιο αναλυτικά, πολλοί τερματικοί σταθμοί καυσίμων στον Ευρωπαϊκό κόμβο πετρελαίου αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη λειτουργία τους λόγω «προβλημάτων στα συστήματα τους» σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή.

«Πολλοί τερματικοί σταθμοί στην περιοχή ARA έχουν επηρεαστεί από ζητήματα που σχετίζονται με τα πληροφοριακά τους συστήματα», ανέφερε σε σημείωμα η Riverlake, η οποία οργανώνει αποστολές φορτίων. 

Το ARA σημαίνει Άμστερνταμ, Ρότερνταμ και Αμβέρσα, το “νευρικό κέντρο” του δικτύου εμπορίας πετρελαίου και καυσίμων της Ευρώπης.

«Η ουρά αναμονής εξακολουθεί να δημιουργείται από την Κυριακή, χωρίς επί του παρόντος να υπάρχει καμία προοπτική πότε μπορούν να επαναληφθούν οι εργασίες»

Σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε χώρα κυβερνοεπίθεση στη Γερμανία. Οι συνέπειες είναι μεγάλες στο εμπόριο πετρελαίου και καυσίμων της Ευρώπης.

Το ARA είναι ζωτικής σημασίας επειδή είναι η καρδιά της βιομηχανίας διύλισης πετρελαίου της βορειοδυτικής Ευρώπης και το σημείο εκκίνησης για τη μεταφορά φορτηγών καυσίμων από τον ποταμό Ρήνο στην ενδοχώρα της Ευρώπης.

Η κυβερνοεπίθεση επηρέασε μια εταιρεία που διέθετε περίπου 18 εκατομμύρια τόνους καυσίμων μέσω των αποθηκευτικών της τοποθεσιών το 2020. Η Riverlake ανέφερε ότι το περιστατικό στη Γερμανία προκαλεί περιορισμένες λειτουργίες και αλλαγή δρομολόγησης των προμηθειών.

 

Παρέλυσαν τις γερμανικές προμήθειες καυσίμων!

 

Άγνωστοι έπληξαν έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους φορείς εκμετάλλευσης τερματικών δεξαμενών πετρελαίου, αερίου και χημικών  παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, ένας σημαντικός προμηθευτής καυσίμων στη Γερμανία λειτουργεί με «περιορισμένη χωρητικότητα» μετά από κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε.

Η Oiltanking Deutschland GmbH & Co. KG αποθηκεύει και μεταφέρει πετρέλαιο, καύσιμα οχημάτων και άλλα προϊόντα πετρελαίου για εταιρείες όπως η Shell.

Η εταιρεία λέει ότι μόνο οι γερμανικές επιχειρήσεις έχουν επηρεαστεί από την κυβερνοεπίθεση.

Η εταιρεία ανακάλυψε ότι είχε χακαριστεί το Σάββατο και αναγκάστηκε να κηρύξει «ανωτέρα βία» για την πλειονότητα των δραστηριοτήτων εφοδιασμού της στην ενδοχώρα στη Γερμανία.

Η δήλωση ανωτέρας βίας απαλλάσσει μια εταιρεία από συμβατικές συμφωνίες όταν συμβαίνει ένα έκτακτο γεγονός που είναι πέρα ​​από τον έλεγχό της.

Το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Handelsblatt ανέφερε:

«Όλα τα συστήματα φόρτωσης και εκφόρτωσης της Oiltanking έχουν παραλύσει».

Η Shell αναγκάστηκε να εκτρέψει τις δραστηριότητες σε άλλους προμηθευτές για να ελαχιστοποιήσει την αναστάτωση.

 

Επίθεση Ρωσίας στην βάση της RAF στην Κύπρο

 

Ανάλογη επίθεση με αυτή που δέχτηκε το Ισραήλ, εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της βρετανικής βάσης στο Ακρωτήρι της Κύπρου.

Πηγές των βρετανικών στρατιωτικών πληροφοριών ανέφεραν ότι ένα «εχθρικό κράτος» προχώρησε σε τακτικές απόπειρες παρεμβολής στις δορυφορικές επικοινωνίες του μεταγωγικού αεροσκάφους A400M που απογειωνόταν από την βάση της RAF στο Ακρωτήρι.

Η επίθεση έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των καθώς στην πτήση επέβαιναν βρετανικές δυνάμεις.

Οι επιθέσεις θα μπορούσαν να είχαν “τυφλώσει” τον πιλότο με συνέπεια να μην γνωρίζει πού βρισκόταν το αεροσκάφος ή την κατεύθυνση προς την οποία πετούσε.

“Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα” αναφέρουν βρετανικές πηγές και προσθέτουν:

Καμία από τις προσπάθειες δεν ήταν επιτυχής. Έχουν συμβεί και άλλες φορές τελευταία.

Τα μόνα δύο εχθρικά κράτη αρκετά κοντά για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τα σήματα είναι η Συρία και η Ρωσία, με τη Ρωσία να θεωρείται η μόνη χώρα που μπορεί να το κάνει.

 

Ρωσικό “πακέτο” σε πυρηνική κρούση κατά Βρετανίας

 

Ένα μεγάλο ρωσικό “πακέτο” δύο ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-95 Bear H, τάνκερ εναέριου ανεφοδιασμού, ενός ραντάρ AWACS Α-50 και δύο Tu-142 με κάλυψη μαχητικών προχώρησαν σε εικονικό πυρηνικό βομβαρδισμό της Βρετανίας.

Η RAF ενεργοποίησε την “Αποστολή Γρήγορης Αντίδρασης” για την αναχαίτηση των ρωσικών αεροσκαφών που πλησίαζαν τον ΕΑΧ της χώρας. Αμέσως απογειώθηκαν Eurofighter Typhoon από την βάση στο Lossiemouth μαζί με ένα τάνκερ εναέριου ανεφοδιασμού Voyager από την βάση της RAF στο Brize Norton.

Ένας από τους λόγους που η Ρωσία πραγματοποιεί αυτές τις ασκήσεις είναι για να δοκιμάσει το ΝΑΤΟ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η αποτυχία αναχαίτισής τους θα ερμηνευόταν ως αδυναμία και θα ενθαρρύνει περαιτέρω δράσεις» δήλωσε πρώην πιλότος της RAF.

 

 

πηγη: https://warnews247.gr

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook ⬇️

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ